Nyhed

The Kissaway Trail reduceret til trio

Efter længere tids uoverensstemmelser forlader to medlemmer det populære fynske ensemble

De har modtaget glimrende anmeldelser for deres to studiealbum "The Kissaway Trail" (2007) og "Sleep Mountain" (2010), som GAFFAs Christian Erin-Madsen kaldte et "helstøbt og modent æstetisk værk". Siden er det blevet til en enkelt ep og en julesingle, alt imens gruppen har turneret intensivt i både ind- og udland. Men nu stopper festen, i al fald i sin hidtidige form, idet bassist Rune Pedersen og guitarist Daniel Skjoldmose har valgt at forlade bandet. Frontfigur Søren Corneliusen forklarer om bruddet til Fyns Stiftstidende:

"Vi har været sammen konstant i flere måneder ad gangen, og til sidst kunne vi ikke fungere sammen i samme konstellation. Derfor valgte Hasse Mydtskov, Thomas Fagerlund og jeg at fortsætte uden Rune Pedersen og Daniels Skjoldmose. Det var enten det eller en total opløsning af bandet", siger Corneliusen og tilføjer:

"Bandet har også stået stille et helt år bortset fra en enkelt julesingle sidste år, så det kunne ikke fortsætte på den måde. Det er et meget følsomt emne, men vi er nogle i bandet, der er lidt mere ømfindtlige anlagt end andre og ikke har kunnet fungere på den måde i længden. Personligt har jeg haft det virkelig skidt et halvt år, hvor jeg kunne mærke, at det måtte komme til et brud".

Ambitionerne intakte

Trods opbruddet er kreativiteten dog intakt hos de tilbageværende medlemmer, som i næste uge tager i sommerhus for at arbejde på nyt materiale til et album, som efter planen skal udkomme næste år. Men trods det fortsatte gå-på-mod fra de fremadstormende fynboer er de fortsat høje musikalske ambitioner altså iblandet et ikke ubetydeligt vemod ved afskeden med de tidligere kolleger.

"Rune var med til at stifte The Kissaway Trails forløber Isles sammen med mig, så det gjorde virkelig ondt at sige farvel. Jeg vil gerne bevare mit venskab med både ham og Daniel, men min største drøm har altid været, at det her band skal nå til tops. Det kunne det ikke, sådan som tingene havde udviklet sig i den forkerte retning de seneste år", konkluderer Corneliusen. Billedet er fra gruppens koncert på sidste års Roskilde Festival.

ANNONCE