Nyhed

The Stone Roses til NorthSide

Det banebrydende engelske band er andet store internationale navn til NorthSide Festival 2012

Siden gendannelsen af den legendariske Manchester-gruppe The Stone Roses i oktober måned i år har der været et stort ønske blandt danske musikfans om at få bandet til landet, og nu opfyldes ønsket, når alle de originale medlemmer Ian Brown, John Squire, Gary "Mani" Mounfield og Alan "Reni" Wren lægger vejen forbi NorthSide Festival i 2012.

The Stone Roses havde op gennem 80'erne udgivet flere singler, der ikke havde gjort det store indtryk på det engelske musikpublikum. Men det blev der i den grad lavet om på i 1989 med udgivelsen af det selvbetitlede debutalbum og specielt singlerne "She Bangs the Drums" og "I Wanna Be Adored", der alle markerede bandet som et af de vigtigste navne i den såkaldte Madchester-bølge.

Udgivelsen af debutalbummet resulterede i fire NME Awards blandt andet for Bedste Band og Årets Album, og skribenterne på samme magasin udråbte i 2006 albummet til at være det bedste britiske album nogensinde. Det medførte endnu engang stor interesse i England, hvor en genudgivet version af "The Stone Roses" opnåede en femteplads på albumhitlisten.

Efter fem års albumpause udgav The Stone Roses i 1994 albummet med den passende titel "The Second Coming", der trods masser af omtale og et salg på en million eksemplarer blev en anmeldermæssig skuffelse, og mindre end to år senere var bandet opløst.

Usvækket interesse

Siden da har frontmand Ian Brown haft succes som solist, mens bassisten Mani har spillet med Primal Scream, guitaristen John Squire dannede bandet The Seahorses og har også udgivet soloplader, mens trommeslageren Reni har levet en anonym tilværelse uden for musikbranchen. Sideløbende har interessen for bandet været usvækket, hvis ikke stigende, og utallige musikere og bands har nævnt dem som inspiration.

Det var også tydeligt, da bandet i oktober satte billetter i salg til to koncerter i hjembyen Manchester. De 150.000 billetter blev ifølge bandets officielle webside thestoneroses.org revet væk på 14 minutter, hvilket resulterede i annonceringen af en ekstrakoncert, så det samlede billetsalg kom op på 220.000 solgte billetter på en time – en rekord for et engelsk rockband.

Forventningerne er dermed store til The Stone Roses, der har meldt sig klar til at fremføre klassikerne "I Wanna Be Adored", "She Bangs the Drums", "One Love", "Fools Gold", "Love Spreads" og resten af materialet fra deres to album på NorthSide Festival 2012.

Den samlede liste af offentliggjorte navne på NorthSide er nu: Justice (F), Kashmir og The Stone Roses (UK).

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes via Billetlugen.dk. Der er desuden fortsat ledige Spot/NorthSide-kombibilletter, der kan købes via NorthSide.dk.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

Læs GAFFAs store portrætartikel om The Stone Roses i GAFFAs artikelsektion.


ANNONCE