Nyhed

Trent Reznors Larsson-soundtrack på gaden i dag

Reznor og Atticus Ross tre timer lange lydspor indeholder blandt andet Led Zeppelin-cover

Senere i denne måned er der dansk premiere på "Girl with the Dragon Tattoo", David Finchers filmatisering af Stieg Larssons succesroman "Mænd der hader kvinder". Den dansk-svenske filmatisering af samme navn blev som bekendt et stort hit herhjemme med Noomi Rapace i rollen som den introverte hacker-helt Lisbeth Salander.

Fincher har tidligere haft succes med blandt andet filmen "The Social Network", hvor makkerparret Atticus Ross og Trent Reznor (Nine Inch Nails) lagde lydspor til. Det indbragte tidligere på året makkerparret en Oscar (billedet). Nu gør de det - som tidligere rapporteret -igen på Larsson-filmatiseringen, og soundtracket er på gaden i dag, efter at en singleforløber udkom allerede den 5. december.

Led Zeppellin-cover


Soundtracket indeholder blandt andet en coverversion af Led Zeppelins "Immigrant Song" med Karen O på gæstevisit, og inkluderer derudover en lang række skæringer med titler som "Hidden in Snow", "Please Take Your Hands Away", "Aphelion" med mange flere. Udgivelsen udsendes i en række formater, henholdsvis som download, som tredobbelt cd og endelig i en DeLuxe-udgave bestående af en boks med seks vinylplader og et USB-stik inholdende hele soundtracket, som folder sig ud over i alt godt tre timer.

Erfaren musikvideo-instruktør 

Finchers film har dansk premiere den 21. december og præsenterer Daniel Craig og Rooney Mara i hovedrollerne som henholdsvis Michael Blomkvist og Lisbeth Salander. Fincher har iøvrigt tidligere stået bag en række musikvideoer - fra Aerosmiths "Janie's Got a Gun" (1989) til Nine Inch Nails "Only" (2005), foruden en række nyklassiske spillefilm som "Seven" og "Fight Club".


ANNONCE