Nyhed

935 har tilmeldt sig til KarriereKanonen

Næsten 1000 bands og solister har sendt musik ind til talentkonkurrencen

I går var det sidste chance for håbefulde bands og solister for at tilmelde sig talentkonkurrencen KarriereKanonen, og det var der rigtig mange, der gjorde. Helt præcist 935 kunstnere, der sammenlagt har indsendt 1639 numre.

KarriereKanonens Carsten Holm er begejstret og overrasket over alle de tilmeldte kunstnere og grupper:

"I år er det 10 år siden, at KarriereKanonen startede, og at der bliver ved med at være så mange grupper og solister, der melder sig til, og som har så højt et niveau, vidner om, hvor fantastisk godt det danske musikalske vækstlag har det", siger dommer Carsten Holm.

Han har allerede lyttet til den første bunke af sange, og forude ligger mange timers nærlytten, som tegner til at blive en hård, men spændede tjans:

"At dømme ud fra dem, jeg har hørt, har Danmarks musikalske undergrund ikke bare meget godt, men også meget varieret at byde på. Der er masser af idérigdom, noget falder igennem, andet falder vi for, og det er en fryd at få lov til at udforske det, der spirer. Det gør det jo til gengæld svært kun at kunne vælge 24 ud", siger han.

Sammen med sine meddommere, som er repræsentanter for P3 og Roskilde Festival, skal Carsten Holm i løbet af de næste par uger forsøge at finde frem til de 24 artister, der skal vise, at de ikke alene kan skrue en sang ordentligt sammen og indspille den, men også få den til at fungere over for et livepublikum.

24 semifinalister på turné

De 24 semifinalister, som bliver offentliggjort 21. februar, skal nemlig ud og spille live landet over fra slutningen af marts.

"Live-delen er en del af KarriereKanonen, og det er netop den, der - sammen med airplaydelen (på P3, red.) og talentudviklingen (bandcoaching ved Bandakademiet, red.) – er med til at gøre KarriereKanonen unik, og som er dens fordel", siger Carsten Holm. Han fortsætter:

"Som musiker med ambitioner er det ikke nok at sidde derhjemme og kunne lave fine melodier på sin computer. Du skal blandt andet også kunne præsentere sangene foran et publikum, vildt fremmede mennesker, kommende fans, fagfolk, på scenen, på nettet, troværdigt, selvsikkert og ydmygt, og og og… At være udøvende musikalsk kunstner i Danmark kræver både sin mand og kvinde. Her hjælper KarriereKanonen hele vejen rundt. KarriereKanonen er jo lige så meget en proces som en konkurrence.  Det handler om at udvikle de unge talenter og ruste dem til en fremtidig karriere, så de får en lang levetid som kunstnere".

Publikum vil have mulighed for at opleve KarriereKanonens semifinalister fra slutningen af marts. De kan ses optræde på følgende spillesteder:

•    Fredag 25. marts: Gimle, Roskilde
•    Lørdag 26. marts: Fermaten, Herning.
•    Fredag 1. april: Huset i Magstræde, København.
•    Lørdag 2. april: Templet, Lyngby
•    Fredag 8. april: Forbrændingen, Albertslund.
•    Lørdag 9. april: Badeanstalten/Slagelse Musikhus, Slagelse.
•    Fredag 15. april: Spillestedet Harders, Svendborg.
•    Lørdag 16. april: Musikcaféen, Århus.

Mandag 18. april bliver beslutningen om hvilke artister, der går videre til de to finaler truffet. Disse artister bliver igen sendt ud for at spille live.

De tre vindere bliver alle playlistet på P3 og får tilbud om spillejobs på blandt andet Roskilde Festival og Spot Festival. Derudover får de tilrettelagt et skræddersyet forløb, der skal give dem de bedste forudsætninger for deres karriere.

Bag KarriereKanonen står DR, KODA, Bandakademiet, Roskilde Festival og [spillesteder dk], mens også Royal Unibrew støtter op om KarriereKanonen.

KarriereKanonen 2010 blev vundet af IGNUG, Hunch Bettors og Mescalin, Baby, og tidligere har KarriereKanonen også været med til at hjælpe kunstnere som Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr og Tue West frem til succes. I de første år fokuserede KarriereKanonen på dansksprogede kunstnere, men i de senere år har der ikke været nogen sprogkrav.

ANNONCE