Nyhed

AC/DC hyldes på Jazzhouse

Hyldestkoncerterne "We Proudly Present..." på Copenhagen Jazzhouse kaster sig over AC/DC

Den 18. marts bifalder danske sangerinder AC/DC, når hyldestkoncerterne "We Proudly Present..." bliver genoptaget på Copenhagen Jazzhouse.

Koncerterne er et samarbejde mellem Sony Music og Copenhagen Jazzhouse, og de er foreløbig blevet afholdt fire gange, hvor henholdsvis Bob Dylan, Bruce Springsteen, Johnny Cash og Elvis Presley er blevet tolket. Alle kunstnere, som er eller har været tilknyttet pladeselskabet Columbia Records, som ejes af Sony Music.

Blandt de tidligere optrædende finder man blandt andre Cæcilie Norby, Nikolaj Nørlund, Aura, Claus Hempler, Kira Skov og Fallulah. I forbindelse med en weekend, hvor Copenhagen Jazzhouse sætter fokus på kvinder i musik, er det denne gang sangerinderne Kirstine Stubbe Teglbjærg fra Blue Foundation, Hannah Schneider, Emma Acs og Freja Loeb (billedet), der står for fortolkningerne. Der vil blive tilføjet nye navne til koncerten inden længe.

- Vi gør det af kærlighed til de legender, som har inspireret og fascineret generationer. Og jeg tror, alle involverede mærkede varmen og idérigdommen ved de første arrangementer, så jeg glæder mig helt vildt til at starte det op igen, siger Johannes Dybkjær Andersson fra Sony Music, der står bag konceptet.

- Samtidig giver det danske kunstnere mulighed for at bryde med deres sædvanlige rammer. Det bliver taget til det yderste med en AC/DC-koncert kun med kvindelige fortolkere. Alt omkring det band, deres lyd, deres tekster, deres sceneshow med kanoner og storbarmede kvindedukker, skriger jo drengerøv.

Der er allerede planlagt en ny "We Proudly Present…" til ære for Simon & Garfunkel, som finder sted senere på foråret.

 

ANNONCE