Nyhed

Activision stopper Guitar Hero

Firmaet lukker den afdeling, der udvikler de forskellige udgaver af det interaktive musikspil

Siden udgivelsen af den første udgave af "Guitar Hero" fra 2005, har spil som "Guitar Hero: Aerosmith", "Guitar Hero: Metallica" og "Guitar Hero: Van Halen" fået masser af omtale i medier, der normalt ikke beskæftiger sig med konsolspil. Men det har åbenbart ikke være nok til at gøre spillene til succeser, for nu lukker firmaet bag den afdeling, der udvikler musikspillene.

Det er Reuters som kan meddele, at Activision ikke når deres budget for årets første kvartal, og derfor har valgt at droppe en række spiludgivelser og sætte et anderledes fokus i 2011. Et af de steder hvor de slår ned er altså hos "Guitar Hero".

"Vi kan simpelthen ikke gøre disse spil profitable i det nuværende økonomiske klima", siger Activision Publishings chief executive, Eric Hirshberg, til Reuters, og resultatet er at stoppe udviklingen af nye spil.

Firmaet indhentede kun omkring 50 procent af den forventede omsætning på spil som "DJ Hero" og de seneste "Guitar Hero"-spil, og efter at have gennemgået forskellige nedskæringer stoppes produktionen af spil nu fuldstændig. Hvorvidt den før så populære serie vil vende tilbage senere vides endnu ikke.

ANNONCE