Nyhed

Agnes Obel og Thomas Blachman får Robert-priser

Musikken til filmen "Submarino" blev hædret ved prisuddelingen

I aftes blev Danmarks Film Akademis Robert-priser uddelt til de bedste præstationer i dansk film 2010, og foruden priserne til instruktører, skuespillere og andre filmfolk blev der også uddelt to musikalske priser. Nemlig prisen for årets originale sang og for bedste score.

Prisen for årets originale sang gik til Agnes Obel (billedet) og sangen "Riverside", som er brugt i Thomas Vinterbergs film "Submarino", baseret på Jonas T. Bengtssons roman af samme titel. Prisen for bedste score – altså stemningsmusik, om man vil – gik til Thomas Blachman og Kristian Eidnes Andersen, også for musikken til "Submarino".

Agnes Obel har i øvrigt hele tre sange med på soundtracket til "Submarino", og i sidste måned modtog hun en P3 Guld-pris som "P3 Talentet". Det er første gang, den nyligt albumdebuterende Agnes Obel laver filmmusik, mens Thomas Blachman og Kristian Eidnes Andersen begge tidligere har komponeret filmmusik, ligesom Blachman også har skrevet musik til et tv-program om Prins Henrik, til balletten "Sylfiden" og til åbningen af Øresundsbroen.

Den store vinder til Robert-uddelingen blev i øvrigt filmen "R", der modtog hele otte Robert-priser, mens "Submarino" tog næstflest priser hjem, fem styk.

Danmarks Film Akademi består af en lang række personer med faglig tilknytning til filmbranchen.

 

 

ANNONCE