Nyhed

Beavis & Butt-head vender tilbage

Den animerede serie genoplives på MTV senere i år

Onsdag 2. februar viste folkene bag amerikansk MTV lang række nye programmer for potentielle annoncører til deres Upfronts-uge. Heriblandt var et afsnit fra en ny sæson af den animerede serie "Beavis & Butt-head", der kørte på tv fra 1993 til 1997.

Dermed skulle det være sikkert, at den populære serie vender tilbage til tv, og den nye version skulle ifølge New York Post holde stilen fra 90'erne. Men i stedet for at gøre nar af navne som Jesus Lizard, Ween og Pavement, bliver det i stedet nutidens musik, der får kommentarer med på vejen.

Beavis & Butt-head startede deres liv på MTV i 1993 med et kort klip med titlen "Frog Baseball", der blev vist i animationsprogrammet Liquid Television. Klippet blev skabt af Mike Judge, der også lagde stemmer til de to hovedpersoner, og efterfølgende fik han lov til at lave 200 afsnit, der kørte på MTV frem til 1997. Judge fortsatte derefter sin karriere med den animerede serie "King Of The Hill", og han har desuden stået bag film som "Office Space" og "Idiocracy" samt filmen "Beavis & Butt-head Do America".

Seriens afsnit indeholdt altid en historie, hvor Beavis & Butt-head interagerede med karakterer som naboen Tom Anderson, hippie-læreren David Van Driessen, nørden Daria Morgendorffer (der senere fik sit eget show) og Stewart Stevenson, der altid gik i en Winger-shirt. Men det serien for alvor blev kendt for er scenerne, hvor de to metalhoveder kommenterer på musikvideoer med 90er-stjerner som Michael Bolton, Vanilla Ice og Milli Vanilli samt diverse mere eller mindre kendte repræsentanter for datidens Alternative og Metal-genrer.

Udover at være morsom blev serien samtidig et udstillingsvindue for den opblomstrende indiescene, der blev repræsenteret af navne som Flaming Lips, Sonic Youth, Hole, Jane's Addiction, Quicksand og mange andre.

Serien blev et internationalt fænomen, der fik de unge til at grine, mens forældrene protesterede over sproget og volden i serien, alt imens akademikere analyserede seriens satiriske syn på ungdomskulturen. Beavis & Butt-head blev en flabet pendant til "The Simpsons", og de to tabere dukkede op på alt fra t-shirts, tegneserier og badehåndklæder til soundtracks og forsiden af Rolling Stone Magazine.

Nu genoptages serien så senere i år, hvor det forventes at Mike Judge igen vil være bag roret både med hensyn til stemmer og animation. Hvilke kunstnere der fremover vil få udtryk som "wuss", "fartknocker", "dillhole", "buttmunch" og "chodesmoker" kastet efter sig vides endnu ikke.

Se Beavis & Butt-head snakke om Snoop Dogg:

Se Beavis & Butt-head rocke ud til Radiohead:

ANNONCE