Nyhed

Bemærkelsesværdige hitlisterekorder i USA

Amos Lee tager førstepladsen med lavest antal solgte plader nogensinde, men slår samtidig sin egen salgsrekord

Den amerikanske albumhitliste er i disse dage et studie i tag-det-sure-med-det-søde teorien, hvilket har medført en række bemærkelsesværdige rekorder. En af dem er sat af Amos Lee, der tager førstepladsen med det laveste antal solgte skiver nogensinde.

Amos Lee er aktuel med sit fjerde album "Mission Bell", og det ryger ifølge Billboard i denne uge ind på førstepladsen på den amerikanske albumhitliste med et salg på 40.000 enheder. Dermed slår han en rekord sat af Cake for to uger siden, da de nappede førstepladsen med 44.000 solgte af "Showroom Of Compassion". Men på den positive side er 40.000 solgte på en uge langt mere end Amos Lee nogensinde har solgt før. Sidst det gik rigtig godt for Lee var i 2008, hvor han på en uge solgte 16.000 eksemplarer af "Last Days At The Lodge".

Det er samtidig godt nyt for pladeselskabet EMI, der med Amos Lee får to førstepladser i streg. I sidste uge debuterede The Decemberists nemlig på en førsteplads med "The King Is Dead", og de kan nu overdrage førstepladsen til pladeselskabskammeraten Amos Lee, hvilket ikke er sket, siden Beastie Boys-albummet "Hello Nasty" blev fulgt af "Da Game Is To Be Sold, Not To Be Told" med Snoop Dogg.

Også koncertaktuelle Iron & Wine sætter en salgsrekord med 39.000 solgte af "Kiss Each Other Clean", hvilket er 7.000 mere end "Shepherd's Dog" solgte i sin første uge. Den rekord giver dem samtidig en andenplads på ugens liste, hvilket er deres bedste til dato.

Til sammenligning er der lidt mere knald på den amerikanske Digital Songs Chart, hvor P!nk har solgt 214.000 kopier af singlen "F**kin' Perfect", hvilket giver hende en førsteplads på hitlisten. Billboard rapporterer desuden om et samlet salg på 24,7 millioner solgte tracks, hvor der til sammenligning blev solgt i alt 5,3 millioner album i ugen, der sluttede søndag 30. januar.

ANNONCE