Nyhed

Buffalo Springfield tager på turné

Den gendannede gruppe har besluttet sig for at holde sammen lidt længere

Det var lidt af en sensation, da Neil Young sidste år annoncerede en gendannelse af bandet Buffalo Springfield, der efterfølgende spillede til støttekoncerten Bridge School Benefit. Det var den første koncert med bandet siden 1968, men nu ser det ud til at der kommer flere muligheder for at opleve bandet live.

Det er Neil Youngs gamle ven og bandkollega David Crosby (fra Crosby, Stills, Nash & Young), der har talt med Rolling Stone og ladet det sive, at Buffalo Springfield er ved at gøre klar til en efterårsturné. Tidligere har guitaristen Richie Furays manager, David Spero, udtalt, at der var igangværende drøftelser om flere koncerter, men skal man tro Crosby, så er medlemmerne kommet længere end blot at tale om at forlænge gendannelsen.

Buffalo Springfield blev grundlagt i 1966, og gruppen bestod i sin tid af Neil Young, Stephen Stills, Richie Furay, Bruce Palmer og Dewey Martin. I løbet af to aktive år nåede gruppen at udsende tre plader, inden de gik i opløsning. Til støttekoncerten medvirkede Rick Rosas og Joe Vitale som erstatning for Bruce Palmer og Dewey Martin, der desværre ikke er i live mere.

David Crosby har talt med bandkollegaen Stephen Stills om de kommende koncerter med Buffalo Springfield, og til Rolling Stone siger Crosby:

"Jeg tror, han glæder sig. Og jeg må sige, jeg så dem ikke selv live, men jeg har set klip og Richie, og jeg kan godt sige, mand, han var så glad på scenen og har sådan en glad energi. Han satte virkelig liv i den koncert, og jeg tror det var en rigtig god oplevelse for både Neil og Stephen. Jeg ved, at de skal ud og spille nogle koncerter til efteråret. Personligt vil jeg gerne ud og se det. De er et af mine yndlingsbands".

Crosby udtaler ved samme lejlighed, at han ville være klar på at gendanne The Byrds og tage med på turnéen. Men da Roger McGuinn hellere vil spille som soloartist forventer Crosby ikke, at det kommer til at ske.

Der er dog endnu ikke kommet en officiel melding fra bandet og deres management omkring Buffalo Springfields fremtid.