Nyhed

To norske navne til Roskilde

Festivalen har tilføjet I Was A King og Lukestar til årets program

Den norske by:Larm-festival gik i gang i går torsdag 17. februar, og i den forbindelse har Roskilde Festival offentliggjort to norske navne, der vil være at finde på den danske festival til sommer. Det drejer sig om grupperne I Was A King og Lukestar.

I Was A King er egentlig et enmandsprojekt for Frode Strømstad (billedet), der på sit seneste album dog får hjælp af navne som Emil Nikolaisen (Serena Maneesh), Daniel Smith (Danielson), Gary Olson (Ladybug Transistor) og såmænd også Sufjan Stevens.

Nordmanden er blevet rost for begge sine udgivelser både i hjemlandet samt undenfor Norges grænser, og albummet "I Was A King" fra 2009 fik eksempelvis fem stjerner i GAFFA.

Strømstad får følgeskab til Danmark af bandet Lukestar, der barsler med deres andet album inden længe. Roskilde Festivals musikgruppe beskriver musikken som "melodiøs falsetpop, der vil tiltale alle med bare den mindste forkærlighed for eksempelvis Mew eller Sigur Rós", hvilket jo er en forkærlighed som rigtig mange danskere besidder.

Begge navne kan i disse dage opleves på by:Larm, hvor både GAFFA og Roskilde Festival er repræsenteret, og til sommer vil de også være på programmet på årets Roskilde Festival, der afvikles i dagene 30. juni til 3. juli. Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE