Nyhed

Cowboy Junkies udgiver nyt album

De alternative country-musikere udgiver hyldestalbummet "Demons" 14. februar

Cowboy Junkies er legendariske inden for den alternative country/rock-scene, og sidste år udgav canadierne det anmelderroste "Renmin Park". Udgivelsen fik begrænset opmærksomhed herhjemme, men om albummet skrev det britiske musikmagasin Mojo blandt andet:

"[Remnin Park er] så ladet med spænding og nyskabende, at det er som om at lytte til Beck, hvis han havde hængt ud med Neil Young, Nick Cave og en ømt klagende sanger fra Beijing Opera."

Netop kombinationen af folk-rock, blues og en sløvt drævende vokal synes at være fanget præcist i bandets navn Cowboy Junkies, der har spillet sammen siden 1986.


Bandet er bygget op om de tre Timmins-søskende Michael, Peter og Margo, og til 2008-genindspilningen af debutalbummet "The Trinity Session" fra 1988 rekrutterede Cowboy Junkies desuden Ryan Adams, Vic Chesnutt og Jeff Bird i genfortolkningen.

Netop Vic Chestnutt er ophavsmand til numrene på det kommende hyldestalbum "Demons", og Cowboy Junkies har også dedikeret pladen til den amerikanske sangskiriver Chestnutt.

Vic Chestutt døde som 45-årig i 2009 af en overdosis medicin, antageligt tilsigtet, men inden da nåede han at indspille adskillige alternative americana-albums - herunder to, der blev produceret af REM's Michael Stipe. Chestnutts bagkatalog er slemt overset, og noget af det sidste, Chestnutt nåede at indspille, var vokalen til nummeret "Grim Augury". Sangen blev lavet til albummet "Dark Night of The Soul", der er et samarbejde mellem Danger Mouse' (Gnarls Barkley), indierockerne Sparklehorse og filmskaber/kunstner David Lynch.


Cowboy Junkies' hyldestalbum "Demons" til Vic Chestnutt udgives 14. februar. Billedet stammer fra coveret.

 

Trackliste:


Wrong Piano

Flirted With You All My Life

See You Around


Betty Lonely

Square Room

Ladle


Supernatural

West of Rome

Strange Language


We Hovedered With Short Wings

When the Bottom Fell Out

 


ANNONCE