Nyhed

Danske kunstnere topper hitlisterne

En opgørelse for 2010 viser, at dansk musik sælger godt i Danmark

Danske musikere ligger i toppen af de danske hitlister. Det fremgår af en en opgørelse over den bedst sælgende musik i Danmark for 2010 lavet af Musikselskabernes brancheorganisation IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry), der netop er blevet offentliggjort. Her viser det sig, at danske kunstnere som Rasmus Seebach (billedet), Medina, Kashmir, Kim Larsen, Tina Dickow og Thomas Helmig har domineret toppen af hitlisten.

På den offentliggjorte liste over de mest solgte album i 2010 er det eksempelvis danske musikere, som indtager syv ud af de ti øverste pladser. Rasmus Seebachs storsælgende debutalbum ligger nok ikke overraskende i toppen af listen. Derudover kan man også finde danske navne som Kashmir, Kim Larsen og Thomas Helmig blandt de ti øverste placeringer på listen.

IFPI's bestyrelsesformand Henrik Daldorph udtaler:

"Hitlisterne for musikåret 2010 viser i hvert fald to ting. For det første at danskerne i høj grad samler sig om udgivelser med danske musikere. For det andet at musikselskaberne stadig spiller en uundværlig rolle i arbejdet med at udvikle og introducere ny musik til forbrugerne."

Ifølge IFPI udgør dansk musik knap 50% af de danske musikselskabernes samlede omsætning, hvilket er en stigning på mere end 50% i løbet af de sidste 10 år.

IFPI's liste er udarbejdet i samarbejde med Nielsen Music Control, som løbende har indsamlet data fra detailhandelen – både pladebutikker, radio- og tv-butikker, supermarkeder og de lovlige digitale musikbutikker på nettet. Du kan se hele listen her.

Listen over de ti mest solgte udgivelser i Danmark i 2010 ser således ud:

1. Rasmus Seebach - Rasmus Seebach

2. Kim Larsen - Mine Damer Og Herrer

3. Medina - Velkommen Til Medina

4. Tina Dickow - Welcome Back Colour

5. Thomas Helmig - Past Forward

6. Take That - Progress

7. Hansi Hinterseer - The Danish Collection

8. Kashmir - Trespassers

9. Volbeat - Beyond Hell/Above Heaven

10. Lady Gaga - The Fame Monster

ANNONCE