Nyhed

Drums In Space i Skuespilhuset

Alex Riel og Stefan Pasborg præsenterer computermanipulerede trommer, rumrejser og rytmisk improvisation

Alex Riel og Stefan Pasborg (billedet) hører begge til eliten af europæiske trommeslagere, og som duoen Drum Faces har de flere gange inviteret indenfor i deres fælles rytmiske univers.

I morgen spiller Riel & Pasborg med to laptop-musikere i Skuespilhuset i København, og denne gang skal de på en improviseret rejse ud i lydrummet.

Rikke Hedeager Matthiesen, eventmester fra Eventministeriet i Skuespilhuset, fortæller:

"Musik og billeder starter med THE BIG BANG. Herefter fortælles en historie om at mikroskopisk liv opstår af organiske planter og junglen afslører en "glemt" rumraket som vi sendes ud i det ydre rum med. Vi lander på en fjern planet der er spækket med jazzhistoriske referencer samt en underlig bekendt bygning..."

Eventministeriet i Skuespilhuset står bag en række forestillinger med ultrakort prøvetid. Gennemsnitsprøvetiden på produktionerne er fire dage, og lys, lyd, rekvisitter og kostumer er markeringer, mens der spilles i de scenografier, der i forvejen befinder sig på scenen. Fælles for forestillingerne er, at de er langt mere improviserede og ufærdige end Det Kongelige Teaters ordinære forestillinger.

Stefan Pasborg har før beskæftiget sig med computer-manipuleret trommespil - nemlig på sin roste og prisvindende cd "Triplepoint". Det er første gang, at den internationale jazzlegende Alex Riel kaster sig ud i et møde med det elektroniske.

Udover tidligere at have spillet i konstellationen Drum Faces, så har protegen og legenden en speciel forbindelse til hinanden. Alex Riel er nemlig Stefan Pasborg gudfar og lærte ham at spille trommer fra han var tre år. Sammen har de også skabt koncerten "Universe" i Eventministeriet, december 2009.

Med sig har de to af Skandinaviens bedste lap-top musikere, Jakob Riis og Per Anders Nilsson, som via deres computere vil opfange trommernes akustiske lyde og vende og dreje dem til ukendelighed.

Desuden vil den enestående danske animator, Rasmus Meisler, skabe grafiske illustrationer, der med udgangspunkt i historier som "The Big Bang" og "Trommefest på en fjern galaxe - lidt øst for Mælkevejen" vil bidrage til at holde fantasien og improvisationen frit svævende i rummet.

Forestillingen er en blanding af musikhistorie, Riel og Pasborgs samlede og ekstensive udgivelser og så nyere improvisationer, hvor de to musikere kører dobbeltløb og skifter roller og trommesæt.

Line-up til "Riel & Pasborg Drums in Space":

Alex Riel

Jakob Riis

Per Anders Nilsson

Rasmus Meisler

Stefan Pasborg

"Alex Riel & Stefan Pasborg: Drums in Space" spiller i morgen, lørdag d. 29. januar, og er udsolgt.

 

ANNONCE