Nyhed

Efterklang laver musik til teater-thriller

Den danske gruppe har skabt musik til den psykologiske thriller "Labyrinten", der får premiere på Teater Grob ultimo februar

Foto fra forestillingen

For tiden meget aktive Efterklang har, som vi fortalte om forleden, snart premiere på deres og Vincent Moons film "An Island", men de skriver i skrivende stund også musik til et teaterstykke, den psykologiske thriller "Labyrinten", som får premiere på Teater Grob i København 26. februar.

"Labyrinten" handler om den succesrige psykolog David, der bor sammen med sin kæreste Matilde. På overfladen ånder alt fred og ro, men en dag får David en ny klient i terapi. En midaldrende mand med søvnproblemer og en begyndende depression. Det viser sig dog snart, at disse symptomer dækker over en grufuld hemmelighed. En hemmelighed med forgreninger helt ind i Davids eget liv.

Om arbejdet med teatermusikken fortæller Efterklangs Casper Clausen til GAFFA.dk:

- Vi har tidligere lavet musik til to teaterstykker af Teater Grob, "En Plads I Mit Hjerte" og "Som Hos Dig Står", begge tilbage i 2008. Grob kontaktede os i sin tid, fordi de godt kunne lide vores musik, og så har vi haft et godt samarbejde. Ellers har vi ikke lavet teatermusik.

Hvordan bliver musikken til stykket?

- Vi har først lige fået manuskriptet, så vi ved ikke helt, hvordan musikken bliver, men vi regner med at tage udgangspunkt i thriller-aspektet, så det kan godt være, musikken bliver en smule dyster. Musikken bliver nok meget klaverbaseret, men i samspil med de processerede elementer, vi er kendt for, og en masse lydeffekter og også mine vokaler, som nok bliver lidt kor-agtige. Det bliver primært Mads (Brauer) og mig, der laver musikken, i vores nye studie i Berlin, hvor Mads og jeg har boet siden efteråret (de to andre medlemmer af Efterklang, Thomas Husmer og Rasmus Stolberg, bor stadig i København, red.).

- Vi synes, det er interessant at arbejde sammen med Teater Grob, selvom deres udtryk er noget anderledes end vores. Deres stykker er ret realistiske, hvor vores musik jo er lidt  svævende. Men det fungerer godt sammen.

Hvordan er det at arbejde med teatermusik?

- Det er spændende. Vi kan godt lide at indgå i samarbejder med andre og arbejde med noget, hvor banen er kridtet op i forvejen. Vi har jo også lavet musik til film (blandt andet Anders Morgenthalers "Princess", red.), og der er mange, der mener, at der er visuelt aspekt i vores musik. Vi har også tidligere turnéret med animationer på en storskærm.

Men I spiller ikke live i forestillingen?

- Nej, det kan desværre ikke lade sig gøre rent praktisk, for vi er stadig på turné, når stykket spiller.

Er det noget, I vil lave mere af - musik til teater og film?

- Ja, det kan jeg sagtens forestille mig. Så meget, vi kan få presset ind i vores kalender, når vi turnerer så meget. Men efter 18. marts holder vi en lang koncertpause, så her kan vi forhåbentlig få tid til at lave noget mere.

Manuskriptet til "Labyrinten" er skrevet af Thomas Levin, for iscenesættelsen står Niels Anders Thorn, og rollerne spilles af Solbjørg Højfeldt, Lærke Winther, Thomas W. Gabrielsson, Henrik Birch, Marie Marschner med flere.

Forestillingen spiller 26. februar–2. april 2011, mandag-fredag klokken 20, lørdag klokken 17.

Læs mere på grob.dk

ANNONCE