Nyhed

Foo Fighters spiller ikke i Jylland

Trods vedvarende rygter er koncerten på Refshaleøen bandets eneste i Danmark i år

Da det 20. januar blev offentliggjort, at Foo Fighters skulle spille på Refshaleøen 21. juni blev der samtidig sat gang i en masse rygter om, at bandet også ville lægge vejen forbi Jylland for at give endnu en koncert. Men de rygter afviser koncertarrangøren LiveNation.

Historierne om den jyske Foo Fighters-koncert tager sit udgangspunkt i en artikel hos JP.dk fra december sidste år, hvor arrangøren af den århusianske Northside Festival, Brian Nielsen, udtaler, at han har opgivet at få Foo Fighters til Århus på grund af lydrestriktionerne på Vestereng. Men festivalen er siden blevet flyttet til Ådalen, hvor der ikke er de samme stramme restriktioner, hvilket har fået folk til at spekulere i, at der kunne være indgået nye forhandlinger med bandet.

Men det afviser Flemming Schmidt fra Live Nation over for GAFFA og siger, at koncerten i København bliver bandets eneste i Danmark i år. Dermed aflives rygterne om en koncert på Northside Festival (og for den sags skyld også de øvrige danske festivaler), og koncerten på Refshaleøen bliver altså eneste mulighed for at opleve Foo Fighters herhjemme i denne omgang.

Men meget kunne tyde på at det ikke bliver den sidste koncert på den københavnske ø, der ligger overfor Kastellet i Københavns Havn. Til GAFFA siger Flemming Schmidt:

 - Det er et fantastisk sted at afvikle koncerter, hvor der er fast grund under fødderne uanset hvilket vejr, det er. Det har en helt særlig æstetik, og vi synes, stedet er smukt på sin egen old school industrimåde".

Øen er allerede blevet brugt til første udgave af Copenhell, og anden udgave skal afvikles samme sted weekenden inden Foo Fighters kommer på besøg. Ifølge Schmidt synes Dave Grohl og resten af bandet, at der er et "skønt match" mellem dem og den gamle B&W-grund med beton og kraner, og stod det til ham, ville stedet kunne udvikle sig til et permanent udendørs koncertområde til arrangementer for 7.000 til 25.000 gæster, der ligger "tre spytklatter fra Rådhuspladsen".

Foo Fighters gæster Refshaleøen 21. juni sammen med Biffy Clyro og The Gaslight Anthem, og Northside Festival præsenterer fredag 28. januar flere navne til deres program, der allerede indeholder Band Of Horses og Thomas Dybdahl med flere.

ANNONCE