Nyhed

Kira og Peter Peter udsender protestsang

Røde Mors klassiker "Rotterne Revolterer" er blevet indspillet og gives væk som gratis nytårsgave

I december måned stillede Kira Skov og Peter Peter sammen med en række andre kunstnere og politikere op til en stor kærlighedsdemonstration foran Christiansborg. Demonstrationen var arrangeret af den tværpolitiske forening Kærlighed Uden Grænser og var en protest mod stramninger i familiesammenføringsreglerne i form af pointsystemer og skærpede bolig- og tilknytningskrav.

Om grunden til deres koncertoptræden udtaler Kira Skov og Peter Peter:

"Denne nye udlændingelovgivning repræsenterer grundessensen af den stemning, der har domineret det politiske landskab inden for de senere år, og den seneste ændring har efter vores mening gjort loven så stram, at den tager kvælertag om det danske folk, og dem som måtte ønske at bosætte sig i her i landet".

Til kærlighedsdemonstrationen opførte Kira Skov og Peter Peter Røde Mors klassiker "Rotterne Revolterer", og efter adskillige efterfølgende opfordringer har de nu indspillet sangen og giver den væk som et gratis download i en begrænset periode.

Røde Mor er et dansk kunstnerkollektiv med et erklæret socialistisk standpunkt. Kollektivets musikgruppe eksisterede fra 1969 til 1978 og genopstod i 2002. Gruppen var fra starten en trio bestående af Troels Trier (sang), Lars Trier (guitar) og Ole Thilo (klaver). De optådte til kollektivets billedkunstneres ferniseringer, for Røde Mor var egentlig en gruppe billedkunstnere, der i 1968-ånden sluttede sig sammen til et kunstnerkollektiv.

Drivkraften var i begyndelsen af kollektivets dage protesten mod Vietnamkrigen, og deres speciale var derfor protestsange. Deres mest kendte udgivelse er "Hjemlig Hygge" fra 1976. I 2007 blev Røde Mor tildelt IFPI's Ærespris ved Danish Music Awards, og du kan høre deres originalversion af protestsangen "Rotterne Revolterer" her.

Den gratis genindspilning skal ses som "en nytårsgave til folket for at markere ønsket om en ny politik uden hang til pointsystemer", og copyright-afregningerne for de gratis downloads er finansieret af Kærlighed Uden Grænser. Talsperson for initiativet Kærlighed Uden Grænser, Julie Wetterslev, udtaler om projektet:

"Med de nye regler for familiesammenføring indfører Danmark et system, der gør forskel på borgere i Danmark og på deres ret til kærlighed. Der skal ikke sættes nytteværdi på mennesker, og vi er imod, at kærlighed mellem mennesker skal begrænses af staten. Vi er med til at give denne nytårsgave i håb om en politik, der vil respektere og afspejle, at mennesker forelsker sig på tværs af grænser".

Kira og Peter Peters protestsang er indspillet i Studie 73, og de to musikere er ved denne lejlighed backet af Jens Hein og Adrian Aurelius. Artworket til singlen er lavet af Uffe Wagner.

Du kan downloade Kira og Peter Peters version af "Rotterne Revolterer" her.

ANNONCE