Nyhed

Macy Gray vil udgive to album i 2011

Soulsangerinden hviler ikke på laurbærrene oven på sidste års album

Den amerikanske soulsangerinde Macy Gray plejer at bruge tre-fire år mellem hver af sine albumudgivelser, men nu har hun tilsyneladende tænkt sig at sætte tempoet op. Hendes seneste album, "The Sellout", udkom sidste år, men nu lover hun at udgive hele to nye album allerede i år. I et interview med Billboard fortæller hun:

"Jeg har lyst til at lave en masse plader i år. Jeg har faktisk lyst til at udgive to plader i år. Jeg vil lave en jazzplade, og jeg vil lave en rockplade. Jeg har så meget musik i mig, og jeg gør mig selv en bjørnetjeneste ved ikke at udgive den, lige så hurtigt som den kommer."

Macy Gray tilføjer: "Jeg føler bare, at jeg ikke laver nok plader. Alle mine helte laver mange plader. Jeg kiggede forleden på Nina Simones diskografi, og hun lavede bare så mange flader, og nogle af dem var fremragende. Og Bob Marley, på den korte tid, han var her, lavede han så mange plader. Så jeg har bare lyst til at lave plader og udgive dem og se, hvad folk synes, i stedet for at lave en plade og så vente med at lave en ny, til jeg er færdig med at turnere tre år senere. Jeg har bare ikke lyst til den slags mere."


Macy Gray fortæller, at hun allerede har lavet otte sange med produceren Hal Wilner (Marianne Faithfull, Lou Reed, Lucinda Williams med flere), en plade, som hun beskriver som "en slags undergrundsplade. Glem alle standarder og regler omkring, hvordan en sang skal skrives, det bliver en uhæmmet, eksperimenterende plade. Den har intet at gøre med kommerciel radio. Den kommer formodentlig til at sælge to eksemplarer, men jeg elsker den."

Macy Gray fortæller dog ikke noget om, hvornår dette album vil udkomme, eller for den sags skyld, om det er jazz- eller rockpladen, hun taler om.

Macy Gray debuterede i 1999 med albummet "On How Life Is", der blev en stor succes, og hvorfra især singlen "I Try" blev et kæmpehit. Albummet har til dato solgt omkring seks millioner eksemplarer på verdensplan. I 2001 udgav hun "The ID", i 2003 "The Trouble With Being Music", i 2007 "Big" og i 2010 "The Sellout". Ingen af disse udgivelser er dog blevet nær så store salgssucceser som debuten.


 

ANNONCE