Nyhed

Niels Lan Doky træder tilbage som musikchef

Efter ni måneder som ulønnet musikchef på det legendariske Jazzhus Montmartre vil Doky nu hellige sig sin egen musik

Jazzmusiker og producer Niels Lan Doky har de sidste ni måneder stået for den kreative ledelse af nonprofit-organisationen Jazzhus Montmartre, men nu tager andre kræfter over.

Fra 1. februar 2011 afløses Doky af hele seks tunge jazzprofiler. Alex Riel, Bo Stief, Mads Vinding, Gerard Precenser, Christian Brorsen og Benjamin Koppel overtager, og alle seks har i forvejen tilknytning til jazzmiljøet. Benjamin Koppel bliver leder af rådet som ny musikchef og kommer til at stå med ansvaret for den daglige booking.

Jazzhus Montmartre har været skelsættende på både den danske og den internationale jazzscene siden åbingen i 1959, og store internationale stjerner som Dexter Gordon, Ben Webster, Stan Getz og Kenny Drew flyttede deres liv til København i 60'erne og 70'erne på grund af Montmartre.

En hel generation af danske jazzmusikere blev uddannet på Jazzhus Montmartre af de amerikanske stjerner, blandt andre Niels-Henning Ørsted Pedersen, Alex Riel og Palle Mikkelborg, men i 1995 måtte stedet lukke efter 36 år.

Montmartre blev i maj 2010 genåbnet i nye lokaler af jazzpianisten Niels Lan Doky og mediechef Rune Bech, og siden har den populære kulturinstitution været vært for over 190 koncerter og må ofte melde om udsolgte huse i Store Regnegade 19A.

Alle seks nye musikledere har tilknytning til jazzmiljøet, og om overtagelsen siger bestyrelsesformand for Jazzhus Montmartre Fonden, Michael Christiansen:

"Det er et fremragende hold, der kommer til at afløse Niels Lan Doky, når han går fra borde. Vi har samlet nogle af de absolut stærkeste jazz-profiler til at sikre, at Montmartre forbliver en af Europas ubetinget bedste jazzklubber, som står for den ypperste kvalitet og talentudvikling."

Både trommeslageren Alex Riel og bassisterne Mads Vinding og Bo Stief trådte deres musikalske barnesko i det gamle Montmartre og har deltaget i nogle af de mest succesfulde og udsolgte koncerter i det genåbnede Montmartre.

To af de tre yngre medlemmer af rådet er også udøvende musikere: Benjamin Koppel er saxofonist, komponist og arrangør, smagsdommer på DR2 og indehaver af jazzpladeselskabet Cowbell Music. Briten Gerard Presencer er trompetist i DRs Big Band og har været tilknyttet det legendariske jazzhus Ronnie Scott's i London, hvor han har været med til at forme den kunstneriske linje. Christian Brorsen har i flere år været aktiv i det danske jazzmiljø, blandt andet i Ben Webster Fonden, som indehaver af jazz-pladeselskabet Bro Recordings og som koncertarrangør på Fuglsang Herregård.

Niels Lan Doky færdiggør programmet til og med marts og stopper, fordi han efter ni måneders ulønnet arbejdskraft i nonprofit-institutionen ønsker at koncentrere sig om sin levevej:

"Jeg har svært ved at fortsætte dette krævende job på ulønnet basis. Jeg har forsøgt at udfylde rollen ved siden af min musikerkarriere, men det har trukket for store veksler, og jeg vender nu tilbage på fuld tid til at turnere, indspille og producere", fortæller han.

De seks nye ledere overtager fra 1. februar 2011.

 

ANNONCE