Nyhed

Ramones og Dolly Parton modtager Lifetime Achievement Awards

Både punklegender og countryikoner tilgodeses af den amerikanske Grammykomité

I følge Billboard blev det i onsdags offentligjort, at punkpioneererne The Ramones og countrylegenden Dolly Parton er blandt modtagerne af Grammyens Lifetime Achievement Award.

Lifetime Achievement Award gives til kunstnere, som gennem deres karrierer i særlig grad har bidraget med kreativitet ved pladeindspilninger. Sidste år modtog blandt andre Michael Jackson og Bobby Darin prisen, og det er dermed ikke en pris, der er forbeholdt nulevende kunstnere. I The Ramones er alle tre grundlæggende medlemmer da også afdøde. Forsanger Joey Ramone døde i 2001 af lymfekræft, bassist Dee Dee Ramone i 2002 af en heroinoverdosis, og guitarist Johnny Ramone døde i 2004 af prostatakræft. I 2002 blev de tre grundlæggende medlemmer af The Ramones og de to trommeslagere Tommy og Marky Ramone optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Dolly Parton har fået kælenavet "Dronningen af countrymusik" og har siden sin debut i 1959 været en afgørende del af countryscenen. Sangerinden, der spiller på alt fra banjo og harmonika til fingernegle har modtaget hele syv Grammystatuetter og ligget nummer et på den amerikanske singlehitlste 25 gange.


Ud over Dolly Parton og The Ramones modtager blandt andre også den britiske skuespillerinde Julie Andrews fra "The Sound of Music" og jazztrommeslageren Roy Haynes prisen.

Lifetime Achievement Award bliver uddelt ved en event i Los Angeles den 12. februar 2011 på dagen før den 53. Grammy-uddeling.

ANNONCE