Nyhed

Roskilde Festival slår sig ned på Nytorv

Festivalen støtter Danmarks Indsamling med festival-event på Nytorv og landsdækkende indsamlingsstafet

Roskilde Festival går sammen med P3 om at give Danmarks Indsamling et live-indhold, der leder tankerne hen på festival med holdning og humanitært formål.

Det betyder, at Nytorv i København torsdag d. 27. januar omdannes til festivalplads med camps, god karma, folkekøkken og frem for alt: Musik. Tre endnu ikke offentliggjorte bands går på scenen, og Roskilde Festival har udfordret sine trofaste camps til at finde på den ultimative indsamlingsevent. De tre camps med de bedste ideer vinder næste års festivalbilletter til hele lejren.

Udover at slå lejr og være kreativ kan du donere din gamle sovepose, spise i betal-hvad-du-vil-køkkenet og købe din festivalbillet til dette års Roskilde. Festivalen lægger for hver solgte billet 150 kr. oveni til Danmarks Indsamling.

Alt sammen med det gode formål at indsamle penge til Danmarks Indsamling og understrege, at Roskilde Festival er en non-profit festival med holdning. Temaet for dette års Danmarks Indsamling er "Det nye Afrika", og indsamlingen finder sted ved et liveshow på DR lørdag d. 29. januar.

Udover at samle penge ind til "Det nye Afrika" er festivalen også med for at sætte fokus på fattigdom og ulighed. Administrerende direktør for Roskilde Festival, Henrik Rasmussen, udtaler:

- Normalt støtter vi det, man kan kalde "de glemte katastrofer"; dem, der ikke får så meget medieopmærksomhed, men som har lige så stor brug for hjælp, som de områder og mennesker, der får mediedækningen. Men i år bryder vi med det princip. Dels ligger Danmarks Indsamlings tema Det nye Afrika i direkte forlængelse af vores eget fokus på ungdomskulturen og tro på de unges potentiale til udvikling, uanset om det er i velfærdsdanmark eller i Afrika. Dels ser vi her en oplagt mulighed for at videreføre vores fokus på fattigdom og ulighed, som vi lancerede i december.

I december stod Roskilde Festival bag en event mod fattigdom på Nytorv, hvor Foreningen Roskilde Festival donerede 1,6 mio. kr. til fattige og hjemløse i Danmark.

Roskilde Festival kickstarter sin indsamling søndag med en stafet til "Danmarks sejeste frivillige" og en opfordring om at donere penge til indsamlingen. Mandag sendes stafetten videre til festivalens lige så seje publikummer. Den suppleres af en videokonkurrence på Roskilde Festivals facebook, hvor man kan lægge film op med sin begrundelse for at støtte indsamlingen. Endvidere kan man deltage i en konkurrence om billetter til den kommende Roskilde Festival.

Det totale beløb fra stafetten, billetsalget, folkekøkkenet m.m. dobles op af Roskilde Festival og gives som bidrag til Danmarks Indsamling ved det store indsamlingsshow, der finder sted lørdag d. 29. januar i Tap 1 i København.

Læs mere om Roskilde Festivals aktiviteter i forbindelse med Danmarks Indsamling på festivalens hjemmeside.

ANNONCE