Nyhed

Varm dig på VinterJazz

Landsdækkende jazzfestival byder på internationale stjerner og nogle af Danmarks bedste jazzmusikere

Sommeren har Copenhagen Jazz Festival, og vinteren har den landsdækkende VinterJazz. Musikfestivalen kører 28. januar - 6. februar og har fokus på livejazzen og dens mange tilholdssteder rundt omkring i landet.

Programmet er omfattende og byder på både superstjerner inden for den internationale jazzscene og danske, talentfulde musikere.

Blandt superstjernerne hører Kurt Elling (billedet), der regnes for kongen af amerikansk jazzvokal. Det understøttes af, at han i 2010 – for 11. gang i træk - blev valgt som Male Vocalist of the Year i det ansete amerikanske jazzmagasin DownBeat.

Elling spiller i både Aarhus og København sammen med det Aarhus-baserede orkester Klüvers Big Band. Også internationale navne som The Herbaliser og Polar Bear lægger vejen forbi VinterJazz, når de spiller dobbeltkoncert på Vega i København.

VinterJazzen byder også på et genhør med det dansk/amerikanske duo-samarbejde mellem saxofonisten Benjamin Koppel og superpianisten Kenny Werner, og ud over Koppel er der mange andre danske talenter på plakaten.

Sinne Eeg, Cæcilie Norby, Josefine Cronholm, Nikolaj Nørlund, Hanne Boel, Teitur, Mai Seidelin og Kira Skovs særlige hyldestprojekt til legendariske Billie Holiday er til at opleve under festivalen, der starter 28. januar.

Se og søg i det fulde program her.

Du kan købe billetter til de enkelte koncerter via GAFFA LIVE.

ANNONCE