Nyhed

Motörhead-guitarist død, 61 år gammel

Tidligere guitarist i den britiske rockgruppe Michael Burston døde som følge af hjertesygdom

Michael "Würzel" Burston var guitarist i Motörhead fra 1984 til 1996 og medvirkede på syv af gruppens plader, herunder Orgasmatron, 1916 og March ör Die. Kælenavnet fik han mens han var udstationeret i Tyskland som korporal i den britiske hær. Det refererede til et talende fugleskræmsel ved navn Worzel Gummidge fra engelsk børne-tv; umlauten blev tilføjet på foranledning af forsanger Lemmy Kilmister, skriver The Guardian i en nekrolog over guitaristen.

Foruden arbejdet med Motörhead nåede Burston at udgive to soloplader, Bess og Chill Out or Die (The Ambient Album), ligesom han i sine sidste år arbejdede med bandet Leader of Down.

Døde med en Guinness i hånden

Inden medlemskabet af det berømte band arbejdede Burston som bygningsarbejder, mens han spillede i  en række ukendte bands på værtshuse og små spillesteder. Da han i et interview med Kilmister læste, at Motörheads guitarist Brian Robertson havde forladt gruppen, så han sin chance:

- Jeg vidste inderst inde, at den eneste ting jeg nogen sinde ville være glad for at lave var at spille rock'n'roll. Men jeg tænkte: "jeg er tredive år - bliver jeg nogensinde til noget?". Jeg skrev Lemmy et brev og sendte et bånd, og han ringede og inviterede mig til en audition. Han sagde også "vi ender sikkert med en ukendt guitarist". Og der var ingen i landet, der var mere ukendt end jeg, har Burston fortalt.

En af Burstons første optrædener med bandet var i komedieserien The Young Ones. Efter bruddet i 1995 optrådte Burston siden hen ved flere lejligheder med bandet.

Michael "Wurzel" Burston blev 61 år. Ifølge en officiel udtalelse fra Motöhead faldt Burston om i sit hjem den 9. juli med et hjertetilfælde, mens han var ved at skænke en Guinness og fortælle en joke.

ANNONCE