Nyhed

The Black Keys klar med nyt

Ohio-duoen har i samarbejde med Danger Mouse netop færdiggjort deres syvende udspil

I 2010 udgav duoen The Black Keys albummet Brothers, som blev det sjette i rækken og tildelte de amerikanske drenge en Grammy, efter at albummet var blevet nomineret til Best Alternative Music Album, Best Rock Song, Best Rock Performance by a Duo or Group og Best Rock Instrumental Performance ved dette års Grammy Awards.

GAFFAs anmelder Erik Barkman tildelte albummet fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet at "Black Keys' karakteristiske sound har aldrig præsenteret sig så appetitligt".

Danger Mouse inde over


Ifølge Spin har rock-duoen netop færdiggjort næste udspil i samarbejde med den amerikanske musiker, sangskriver og producer Danger Mouse alias Brian Joseph Burton, med hvem de også udarbejdede albummet Attack & Release fra 2008. 

Med inspiration fra bands som The Clash og The Cramps og genrer som rockabilly og garagerock er de nye numre efter sigende blandt de hurtigste, douen nogensinde har givet sig i kast med.

Omkring det nye udspil har sanger og guitarist Dan Auerbach udtalt til Spin:


"Det nye album lyder ikke som Brothers. Det indeholder ikke samme sjælelige fornemmelse. Det kører mere derud af i et virkelig højt tempo".

Der er endnu ikke fastlagt en udgivelsesdato for det kommende, syvende album, men duoen håber at mikse og finpudse de sidste detaljer i løbet af sommeren, og sende det på gaden ved udgangen af 2011.

ANNONCE