Nyhed

The Melvins gæster Vega

Det eksperimenterende amerikanske rockband lægger vejen forbi København til oktober

The Melvins, der har eksisteret siden 1983, har inspireret en lang række orkestre med deres eksperimenterende og grænsesøgende rock. De anses blandt andet som "gudfader" til grunge-genren, og har dermed været inspirationskilde for blandt andre Soundgarden, Green River og Nirvana. Nirvana-forsangeren Kurt Cobain var stor fan af The Melvins og arbejdede i en periode som roadie for bandet. Han var også til prøve som bassist, men dumpede på grund af nervøsitet.  

Andre bands, der også er inspireret af The Melvins, er blandt andre Tool, Mastodon og det japanske rockband Boris, hvis band-navn er opkaldt efter en Melvins-sang. Boris giver iøvrigt koncert i Lille Vega i morgen, den 15. juli. Læs mere om denne koncert her.

Bruden skreg mord

Siden dannelsen har The Melvins udforsket og eksperimenteret med genrer som hardcore punk, grunge, stoner rock og eksperimental-rock, og frigivet 18 udgivelser, siden de debuterede med albummet Gluey Porch Treatments fra 1987. Deres seneste album er The Bride Screamed Murder fra 2010.   

Forsanger og guitarist Buzz Osborne gæstede Danmark i 2005, hvor han og Mike Patton spillede som en del af bandet Fantômas på Roskilde Festival. Sidst The Melvins besøgte Danmark var i 2003, hvor de ligeledes gav koncert på Roskilde Festival.  

Koncerten med The Melvins finder sted mandag den 17. oktober kl 21:00 på Lille Vega, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V. Du kan finde mere information om koncerten via Vegas hjemmeside.

ANNONCE