Nyhed

Coldplay lufter nyt

Bandet bød på fem nye sange på den tyske festival Rock Am Ring

Coldplay var et blandt rigtig mange navne på plakaten til dette års udgave af den tyske festival Rock Am Ring, og de benyttede sig at muligheden til at afprøve en række nye sange foran de mange tusinde festivalgæster. Hele fem nye sange blev det til inklusive singlen "Every Teardrop Is A Waterfall".

Singlen blev udsendt 3. juni, og samme dag spillede de til Rock Im Park, og dagen efter var de på plads til Rock Am Ring. Til begge koncerter spillede de den nye single samt sangene "Hurts Like Heaven", "Major Minus", "Us Against The World" og "Cartoon Hearts" (der nogle steder refereres til som "Charlie Brown").

Man kan finde optagelser af de nye sange på YouTube, og det forventes at de alle fem vil dukke op på bandets femte album, der endnu ikke har fået en udgivelsesdato.

I forbindelse med udgivelsen af "Every Teardrop Is A Waterfall" har Chris Martin for nylig udtalt til websiden Huffington Post, at han i forbindelse med sangskrivningen var så inspireret af 90er-hittet "Ritmo de la Noche" med Mystic, at han har krediteret dem, der skrev sangen "I Go To Rio" fra 1976, som sangen er baseret på. Mystic var et Simon Cowell-projekt, der blev vækket til live igen i 2010 i filmen "Biutiful", hvor Martin hørte sangen. Så for at undgå flere beskyldninger om plagiat, får Peter Allen og Adrienne Anderson altså nu penge for salget af "Every Teardrop Is A Waterfall".

Bandet har endnu ikke offentliggjort en dansk koncertdato for 2011, men de kan opleves til Where The Action Is-festivalen i Göteborg den 28. juni.

ANNONCE