Nyhed

Dansk rockdebutant skriver amerikansk kontrakt

Nina Bergmans hårdt rockende debut udkommer på amerikanske Warner Brothers i løbet af det kommende år

Seere af TV3s "Danske Hollywoodfruer" vil allerede have stiftet bekendtskab med den danske model og musiker Nina Bergman, som ellers betegnede sig selv som lidt af en "anti-Hollywood-frue" i forbindelse med indrulleringen i realityprogrammet sidste år.

"Jeg synes, det er en god idé at lave det her, så folk kan se, at der er mere til Hollywood end plastik. Det er jo folks drømme - det er jo min barndomsdrøm at skrive sange og være kunstner", sagde Nina Bergman i efteråret 2010 til Ritzau. Og nu har denne drøm materialiseret sig i samarbejde med den ligeledes danske producer og sangskriver Peter Stensgaard og ingen ringere end den navnkundige, 69-årige crooner Paul Anka, som har påtaget sig rollen som manager for den eksilerede debutant, efter at have hørt hendes musik sidste år.

Paramore-producer bag knapperne

"Det har været rigtigt hårdt at nå hertil og det er en lille smule svært at fatte, at jeg nu er klart til at indspille min musik med hjælp fra Warner Brothers. Jeg har arbejdet frem mod det her, siden jeg forlod Danmark for lang tid siden og jeg glæder mig så vildt til at udgive mit første album", hedder det i en pressemeddelelse fra anti-Hollywood-fruen, hvori den kommende plade beskrives som "et hårdtslående rockalbum med industrielt touch og tekster der kravler under huden og øser ud af erfaringer fra Nina Bergmans mildt sagt farverige og intense opvækst".

Bergman har boet flere år i Hollywood, hvor hun har arbejdet som model, skuespiller og med musikken. Egentlig lå hun i forhandlinger med Universal Music om udgivelsen, men nu bliver det altså Warner Brothers, som kommer til at stå for debutalbummet. Pladen bliver delvist produceret af Rob Cavallo, som tidligere har produceret for My Chemical Romance, Green Day og Paramore. Som præsident for Warners afdeling i L.A. har Cavallo forhandlet aftalen på plads med den danske debutant, men har altså også indvilliget i at bidrage til den kunstneriske side af sagen.

ANNONCE