Nyhed

Dylan i fin form til Odense

Sjusket præstation med sublime momenter i Hamburg i aftes

Bob Dylan giver i aften udsolgt koncert i Den Fynske Landsby i Odense for godt 2200 publikummer, og Deres udsendte kan melde om en 70-årig legende i fin form efter af have overværet mandens koncert i Stadtpark Hamburg søndag aften.

Dylan er som bekendt mere eller mindre konstant på landevejen med sin Neverending Tour, men har holdt pause i maj, hvor han rundede halvfjerds år. Aftenens koncert er således den ottende på hans aktuelle Europaturné, som hidtil har bragt Dylan og bandet til blandt andet London, Milano og irske Cork, foruden en afstikker til Tel Aviv sidste mandag. Og altså Hamburg i aftes, hvor Dylan vanen tro trakterede med et sæt som trak på materiale fra såvel nøgleplader som Highway 61 Revisited ("Ballad of a Thin Man"; "Like a Rolling Stone") og Blonde on Blonde ("Visions of Johanna"; "Leopard-Skin Pillbox Hat") som fra de seneste ti års tre studieplader, hvor Dylan har blandet en ramsaltet cocktail af amerikansk musikalsk folklore – i aften blandt andet "Beyond Here Lies Nothing" og "Thunder on the Mountain".

De senere år har Dylan været en nærmest årlig gæst i Danmark, med koncerter i Ålborg (2005), Herning (2007), Odense (2008) og København (2007 og '09). Denne gang er det dog over to år siden, mr. Zimmermann sidst har været i landet, og siden sidst er den glimrende leadguitarist Charlie Sexton, som var en central del af Dylans band fra 1999-2002, kommet tilbage på holdet. Han markerede sig med solidt strengespil og fyrige soli i Hamburg, og er en særdeles velkommen tilføjelse til bandet.

Det kan være svært at sætte en finger på helt hvorfor, men Dylans koncerter kan fra aften til aften variere fra rutineprægede til det sublime – koncerten i Aalborg hørte til førstævnte, mens eksempelvis Forum i '07 var blandt de bedste, Deres udsendte har set. Der findes fans, som rejser i hælene på Dylan og har overværet hundredevis af koncerter. Denne signatur har kun frekventeret en femten-tyve stykker, men vurderer på denne spinkle baggrund, at der er grund til at glæde sig til i aften. Der var sjuskede passager undervejs, men også sublime momenter.

Det er i øvrigt ikke første gang, Dylan giver såkaldt intimkoncert herhjemme. I 2000 lå fans i kø i en uge foran Horsens Ny Teater for at sikre sig billet til en koncert med plads til blot 250 publikummer, og tilbage i 1996 kunne de heldige opleve Dylan i Christianias Grå Hal. 

ANNONCE