Nyhed

Fonal Records-kunstnere gæster København og Aarhus

LJUD præsenterer tre af det finske selskabs kunstnere i galleriet Spanien 19C i Aarhus 9. juni. To dage før gæster de Mayhem i København.

Den aarhusianske koncertforening LJUD er kendt for at præsentere eksperimenterende musik langt fra mainstream, og nu er foreningen tilbage med et nyt arrangement. Denne gang på det lille galleri Spanien 19C ved Aarhus havn, hvor LJUD torsdag den 9. juni præsenterer tre navne tilknyttet det finske pladeselskab Fonal Records, nemlig electronica-kunstnerne Es (billedet), Jarse og Tomutonttu.

Fonal Records har huseret siden midten af 90'erne og har snart 80 udgivelser på bagen og er kendt som et af Finlands førende selskaber inden for alternativ musik. Blandt selskabets kunstnere kan nævnes navne som Circle, Paavoharju, Kemialliset Ystävät og albumaktuelle Tv-Resistori.

Musikken denne aften bliver leveret af Fonal Records-stifteren Es samt Jarse og Tomuntonttu. Es spiller eksperimenterende og støjende ambient, der veksler imellem melankoli og håb.

Jarse – også kendt som lederen af den ligeledes Fonal-baserede kvartet Shogun Kunitoki – blander elektrisk guitar og synthesizer-loops med en hypnotisk effekt til følge.

Bag aliaset Tomuntonttu gemmer sig Jan Anderzén, som også er manden bag avantgardegruppen Kemialliset Ystävät og i begge sammenhænge er kendt for "flydende og støvede lydstrukturer", for nu at bruge LJUD's egne ord.

Koncerten på Spanien 19C bliver samtidig et skridt tilbage til rødderne for LJUD, som efter en række koncerter på lidt større spillesteder er tilbage på stedet, hvor foreningen tidligere har præsenteret så forskellige alternative navne som artpop-gruppen Deerhoof og støjrockduoen Lightning Bolt.

Billetprisen bliver 50 kroner, og billetter sælges kun i døren.

De tre Fonal-kunstnere kan også opleves på Mayhem på Ragnhildsgade 1 på Østerbro tirsdag den 7. juni.

Læs mere om Fonal Records på selskabets hjemmeside.

ANNONCE