Nyhed

Lady Gaga sælger en million på en uge - i USA

"Born This Way" gik direkte ind på førstepladsen på den amerikanske hitliste og har rundet den første million

Sidste mandag udgav Lady Gaga sit længe ventede tredje album, "Born This Way", opfølgeren til 2008's "The Fame" og 2009's minialbum "The Fame Monster". Og man må sige, at albummet er blevet en salgsmæssig succes.

Således oplyser Billboard, at albummet alene i USA har solgt over en million eksemplarer i den første uge, helt præcis 1.108.000 eksemplarer, og albummet gik da også direkte ind på førstepladsen på hitlisten. Lady Gaga har faktisk aldrig tidligere ligget nummer et på den amerikanske albumhitliste – "The Fame" nåede en andenplads, "The Fame Monster" en femteplads og remixalbummet "The Remix" en sjetteplads.

"Born This Way" er det bedst sælgende album på den første uge i USA siden 50 Cents "The Massacre", der tilbage i 2005 solgte 1.141.000 eksemplarer på den første uge i USA. Det seneste album, der solgte mere end en million eksemplarer den første uge i USA, var Taylor Swifts "Speak Now", der i en uge i november 2010 solgte 1.047.000 eksemplarer. Det bedst sælgende album den første uge i den tid, firmaet Nielsen SoundScan har opgjort pladesalg i USA, var *NSYNCs "No Strings Attached", som en uge i år 2000 solgte 2.416.000 eksemplarer.

Det hører dog med til historien, at AmazonMP3 den første dag og igen den 26. maj solgte albummet som mp3-download for kun 99 cent, og Billboard anslår, at AmazonMP3 har solgt over 440.000 album på den måde.

I Danmark bliver hitlisten for sidste uge først offentliggjort midnat natten til fredag den 3. juni, og så bliver det jo spændende at se, hvor Lady Gaga ligger.

"Born This Way" har da også fået pæne anmeldelser, og hjemmesiden metacritic.com, der udregner gennemsnit af anmeldelser fra en lang række medier verden over, giver "Born This Way" 71 ud af 100 point baseret på gennemsnit af 27 anmeldelser. Det toneangivende amerikanske magasin Rollling Stone giver da også albummet fire ud af fem stjerner. Herhjemme tildeler GAFFAs Michael José Gonzalez dog kun albummet tre ud af seks stjerner.

Lady Gaga pryder i øvrigt forsiden af GAFFAs juninummer, som er på gaden fredag den 3. juni.

 

ANNONCE