Nyhed

Lou Reed og Metallica indspiller sammen

Metalbandet har indspillet et helt album med musik af Lou Reed, der blander "Berlin" og "Master Of Puppets"

Umiddelbart lyder det som et usandsynligt match, men i følge Rolling Stone Magazine har Metallica indspillet ti sange skrevet af Lou Reed til et nyt album, der endnu ikke har fået en titel.

Bandet har tidligere udtalt, at deres næste udgivelse ikke ville være et Metallica-album i normal forstand, og det kan man da vist sige er en rigtig vurdering. I Metallicas studio nord for San Francisco har New Yorks konge af avant-rock og verdens bedst sælgende metal-thrash-band slået sig sammen for at indspille et studiealbum, som er forskellig fra noget nogen af dem tidligere har givet sig i kast med. 

Albummet indeholder ti sange som er komponeret af Reed med et betydeligt musikalsk bidrag fra Metallica, og det amerikanske magasin siger, at resultatet er en rasende forening af Reeds klassiker "Berlin" fra 1973 og Metallicas ditto "Master Of Puppets" fra 1986.

I følge Rolling Stone har Lou Reed udtalt følgende om projektet:

"Det er et ægteskab skabt i himlen. Jeg vidste det fra første dag, vi spillede sammen: Åh mand, der er perfektion lige foran mig".

Danske Lars Ulrich og trommeslager siger i samme forbindelse:

"Jeg tror aldrig, vi har følt os så fri før. Der er ikke noget af det, der har overskredet vores grænser fuldstændig, og vi har heller ikke følt os usikre ved at prøve at gå nye veje. Det føles som om, vi ikke kan lande et forkert sted med det her".

Reed fortsætter:

"De giver alt hvad Metallicas kræfter har i sig. Og fordi de er temmelig sofistikerede, er de stadig med mig, uanset hvor jeg går hen".

Reed og Metallica spillede første gang sammen i 2009 på 25-årsdagen for Rock and Roll Hall Of Fame i New York. Hvor Metallica bakkede Reed op på to af hans sange. Og ifølge Reed vidste de alle derfra, at de var skabt for hinanden.

Lou Reed kontaktede Metallica og bad dem lytte til en række sange, han havde skrevet til "Lulu", en dramatisk fremstilling af historier af den tyske forfatter Frank Wedekind, instrueret af Robert Wilson, som i øjeblikket kører i Berlin.

Forsanger og guitarist James Hetfield fortæller:

"Vi lyttede til Reeds demoer, og de var lige som wow - de er meget anderledes. Det var lidt skræmmende i starten, fordi musikken var så åben. Men så tænkte jeg, at der kunne blive noget godt ud af det".

Metallica begyndte at skrive dele opbygget af vokale rytmer og elektroniske mønstre. Ifølge Rolling Stone er resultatet på én gang uforudsigelig og ondskabsfuldt stramt. Sangene "Pumping Blood" og "Mistress Dread" er de første fra samarbejdet. Guitarist Kirk Hammett fortæller videre:

"Det føles ikke som om, vi er Reeds back-up band, men derimod som om vi er et band i en situation, vi aldrig har været i før", hvortil bassist Robert Trujillo tilføjer:

"Det gør os til et bedre band".

I følge Lars Ulrich er albummet 90 procent færdigt, men der er stadig ingen releaseplaner. Reed har ingen pladekontrakt, og Metallica er ikke længere hos Warner Bros. Hvortil Lars Ulrich slutter af med at sige: "Vi er frie til at gå hvorhen vi vil".

ANNONCE