Nyhed

Mark Kozelek til Aarhus

Den amerikanske sanger og sangskriver kendt fra Red House Painters og Sun Kil Moon gæster den jyske hovedstad til august

I februar var den amerikanske sanger og sangskriver Mark Kozelek på et sjældent Danmarksbesøg, hvor han gav to udsolgte solokoncerter på Huset i København. Allerede nu vender han tilbage til Danmark, denne gang til Musikcaféen i Aarhus, hvor han giver en solokoncert 4. august.

Mark Kozelek markerede sig først på musikscenen i nu opløste Red House Painters i 1990′erne. Siden har han fortsat i front for bandet Sun Kil Moon og som solist. Hele vejen med et tydeligt melankolsk udtryk i både tekster og musik, oftest i langstrakte kompositioner kendetegnet ved hans fyldige stemme og nuancerede fingerspil på guitaren. Kozelek er desuden kendt for sine coverversioner af kunstnere, der ofte ligger langt fra hans eget univers, og han har således udgivet et soloalbum med AC/DC-numre og et Sun Kil Moon-album med Modest Mouse-sange.

Senest udgav Kozelek det velanmeldte album "Admiral Fell Promises" i 2010 under Sun Kil Moon-navnet.

GAFFAs anmelder Peter Lykke Madsen tildelte Kozeleks koncert i København i februar fire stjerner og skrev blandt andet:

"Mark Kozeleks guitarspil fylder utroligt meget denne aften, på både godt og ondt. Gang efter gang bliver vi udsat for nogle lange og snørklede fingerspils-soloer, som man ikke kan være andet end imponeret af; desværre bliver det også lidt for meget af det gode. Mark Kozelek har udtalt, at han studerede en del klassisk guitar op til udsendelsen af sidste års, "Admiral Fell Promises", som store dele af koncerten er bygget op omkring, og efter at have overværet hans koncert, er der ingen grund til at betvivle det udsagn. Det lyder hele aftenen rigtig godt, men der bliver også brugt forholdvis store mængder tid på at stemme guitaren."

Billetsalget er i gang via Musikcafeen.dk

ANNONCE