Nyhed

NorthSide fokuserer på bæredygtig transport

Festivalen sætter fokus på bæredygtig transport og opfordrer gæsterne til at ankomme gående eller på cykel

Rundt om i det aarhusianske bybillede kan man lige nu se plakater, som opfordrer festivalgæster til årets NorthSide Festival til at gå og cykle. Det sker i et forsøg på at sætte fokus på bæredygtig transport, og opfordringen bringes også på festivalens Facebook-side, der har godt 12.000 medlemmer.

I et forsøg på at få folk til at gå til festivalen har man i samarbejde med foreningen Mejlgade for Mangfoldighed og sangskriveren Peter Sommer sørget for at Brabrandstien, der forbinder Aarhus midtby med Søren Frichs Vej som fører ud til festivalen, vil blive forvandlet til en oplevelsesrig Camino, som lægger op til interaktion mellem gæsterne på vej ud til festivalen og ind mod byen, når festivalen slutter.

Blandt de mange happenings i dagstimerne vil det blandt andet være muligt at spise med, når Folkekøkkenet dækker op på langborde, man kan slappe af i hængekøjeland, gå i zoologisk have, speed-date og høre historiefortællinger. I nattetimerne er der lys-og lydinstallationer, som bringer naturen i spil på en ny måde, som guider gæsterne ind til byen.

Caminoen, det første stykke af Brabrandstien begyndende ved Bymuseet frem til Søren Frichs Vej, holder åbent begge dage i tidsrummet 11.00-15.00 samt 23.00-01.00.
 
Ved festivalpladsen vil Aarhus Cykelby og NorthSide Festival hæve serviceniveauet for den cyklende gæst. Derfor står cykelinspektør Joachim Parbo og Aarhus Cykelby klar på den indhegnede parkeringsplads og giver luft i dækkene og olie på kæden. Skulle der være behov for at få jernhesten repareret, klares det med et smil af cykelværkstedet mod betaling, mens BMX-artister og DJ Alfred Benedict leverer den gode stemning. De gæster, som har mod på at få en anderledes cykel med sig hjem, kan indlevere den til PimpMyBike, der efter festivalen vil være med i en afstemning om den fedeste pimpede cykel på Facebook.

Cykelgarderoben med plads til 3.000 cykler åbner kl. 11.00, og serviceaktiviteterne slutter kl. 16.00.


NorthSide Festival 2011 kan opleves i Ådalen ved Aarhus i dagene 11.-12. juni, og dørene til festivalpladsen åbner begge dage klokken 12:00. Der er fortsat ledige billetter til årets festival, der kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE