Nyhed

Ny single fra Catbird

Den københavnske duo følger op med et fuldlængde-album senere på året

"Sweet Cry" er titlen på Catbirds kommende album, der efter sigende skulle have en ny lyd, og førstesinglen til albummet, "On A Runaway Train", er på gaden i dag.  

Med det nye album har Catbird, bestående af Billie Koppel og multiinstrumentalisten Frank Hesselstrøm, søgt mod et mere pågående og rocket udtryk. Albummet er skabt i bandets eget hjemmestudie i Københavns Sydhavn, samt hos Trout Recording i New York i samarbejde med musikere som bassist Anders Christensen (Sort Sol/Raveonettes), trommeslager Jakob Høyer (Raveonettes), trommeslager Anders Holm (Savage Rose) og Søren Dahl Jeppesen på guitar. 

Desuden har produceren Bryce Goggin, der tidligere har arbejdet sammen med navne som Joan As Policewoman, Arcade Fire og Pavement, stået bag mikserpulten under optagelserne. 

Sidst Catbird udgav en plade var i 2008 med albummet "Among Us", der af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen fik fire stjerner og ordene: "Teknisk er Billie en sangerinde uden mange lige i Danmark, og på Among Us åbner hun for alvor op for den stærke udtryksfuldhed, som er hendes mors varemærke."

Albummet vakte i øvrigt international interesse, idet det blev spillet en del på fransk og japansk radio og blev samplet på den engelske DJ Rick Solarstones seneste album.

"Sweet Cry" udkommer senere i 2011 på Playground Music, og førstesinglen "On a Runaway Train" er på gaden i dag den 6. juni. Hør en teaser til singlen her.

Oplev desuden Catbird live fredag den 2. september på Klub Beta i København eller lørdag den 10. september på Stars i Vordingborg.

ANNONCE