Nyhed

Prøv WiMP gratis denne sommer

Musikstreaming-tjenestenWiMP kan afprøves gratis de næste to måneder

WiMP er navnet på musikstreaming-tjenesten som er leveret af det norske firma Aspiro. Idéen med WiMP er få salget af dansk digital musik op på samme niveau som Sverige og Norge, og i løbet af sommeren kan alle danskere gratis prøve musiktjenesten og en række andre nyheder.

I en pressemeddelelse lyder det: "Fra i dag og to måneder frem kan alle danskere få et gratis WiMP-prøveabonnement. Samtidig lanceres også en ny WiMP-brugerflade, som bl.a. indeholder nye genresider der gør det let at finde sin favoritmusik, en ny importfunktion så man kan importere spillelister fra andre tjenester, en ny WiMP-blog med eksklusivt indhold samt WiMP til iPad og Symbian. WiMP vil desuden være til stede på Roskilde Festival, og i samarbejde med musikselskaberne udgive en lang række sommer-spillelister og prestreams fra populære artister".

I forhold til vores nabolande er der i Danmark et sløvt salg af digital musik, viser tal fra blandt andet musikselskabernes brancheorganisation IFPI. Talsmand for WiMP i Danmark, Thor Martin Jensen, udtaler i pressemeddelelsen:

"Danmark har bestemt potentialet til at nå samme niveau som f.eks. Norge, hvor den digitale handel med musik er større end den fysiske, og hvor streaming er større end download. Det handler først og fremmest om at tilbyde en tjeneste, der er god nok".

Og IFPIs kommunikationschef Lasse Lindholm siger:

"Hvis vi vil op på niveau med Sverige og Norge, har vi brug for nye lovlige streamingtjenester, som alle danskere har adgang til. Derfor kan vi kun være glade for, at WiMP nu giver samtlige danske musikelskere mulighed for at stifte bekendtskab med streaming af musik".

En skandinavisk Norstat-undersøgelse som er foretaget på vegne af WiMP viser blandt andet, at én ud af fire danskere gerne vil betale for at få adgang til millioner af sange på PC og mobiltelefon, men at det afhænger af tjenestens kvalitet. Derudover viser undersøgelsen, at cirka hver tredje dansker slet ikke ved, hvad en streaming-tjeneste er.

Hvortil Thor Martin Jensen siger:

"Det fantastiske ved streaming er, at man får adgang til millioner af musiknumre uden at skulle hente dem ned og gemme dem på sin computer. Med adgang til et så stort bibliotek tror vi i WiMP, at et skarpt redaktionelt fokus er ekstremt vigtigt. Vi fokuserer meget på at guide brugerne rundt i de omkring 10 millioner tilgængelige sange og hjælpe dem til at finde deres favoritter".

"Vi elsker musik, og vi arbejder hårdt for at alle brugere af WiMP får et rigere musikliv. Vi ved også, at mange danskere er optaget af, om musikere og artister får en retfærdig betaling for deres kunst, og derfor har vores tjeneste kun én helt simpel betalingsmodel".

Morten Remmer, som er chef for Digital & New Business hos Universal Music Group afslutter:

"Universal Music har meget stor tiltro til abonnementsbaserede streaming-tjenester som en bæredygtig forretningsmodel, der er til gavn for både musikforbrugere og artister. Forbrugerne får mulighed for at dyrke al den musik, de kan tænke sig uden fare for fejlkøb – og fordi artisterne får betaling hver gang, deres musik bliver spillet, vil de dygtige artister kunne tjene meget mere på streamingtjenester end de kan med det traditionelle køb til eje".

WiMP er "vigtig for dansk musik", mener både IFPI og Universal Music.

Du kan finde mere information via WiMPs hjemmeside.

ANNONCE