Nyhed

Roskilde-portene er åbnet

Klokken 17.57 blev dørene slået op ved vestindgangen, og tusindvis af forventningsfulde festivalgæster væltede ind

Se fotogalleri i GAFFA.dk's galleri-sektion

Roskilde Festival 2011 er i gang. Klokken 17.57 blev portene ved vestindgangen åbnet, og tusindvis af forventningsfulde festivalgæster væltede ind på campingområdet i fuld fart.

I år blev hegnet ikke væltet, modsat i de senere år. En årsag var nok, at Roskilde Festival i år havde valgt at uddele 3500 kroner i bøde til folk, der befandt sig på campingarealet uden gyldigt armbånd. Truslen om bødestraf kunne læses fra store gule skilte, ligesom det blev udråbt fra højttalervogne på både dansk og engelsk. Forbuddet blev ligeledes håndhævet af nidkære vagter, og selvom GAFFAs udsendte fotograf og journalist havde tydelige armbånd, blev vi standset adskillige gange på vej over pladsen og udspurgt om vores ærinde.


Ved vestindgangen mødte vi festivalgæster, der havde ventet i intet mindre end 48 timer og dermed var de først ankomne. Nemlig lejren Fri Ost fra Herlev, nærmere betegnet miljøet omkring spillestedet Klauzdal, her repræsenteret ved Jonas, Pablo Uno og Anders alias Kaptajnen.

Hvorfor er I kommet så tidligt?

– Første gang vi gjorde det, var det for at få en god plads. Det var for tre-fire år siden, og nu er der så gået sport i det, så nu satser vi på at komme først hvert år.


Er det ikke kedeligt at vente så længe?

– Nej, det er skidehyggeligt. Vi hører god musik, og Skt. Hans Aften lavede vi et fint lille sankthansbål i noget alufolie.

Hvad er så en god plads for jer?


– Det er omkring område G. Det er dejligt centralt, og der er masser af boder lige i nærheden.

Hvad skal I høre?

– Magnetic Man, Ivo Papasov & His Wedding Band, Deadmau5, Per Vers og Portishead.


Ved siden af Fri Ost fandt vi den mindre lejr Nomaderne alias de tre unge fyre Kevin, Magnus og Mikkel. De gik sidste år på efterskolen Osted Fri- og Efterskole ved Roskilde.

Hvor længe har I ventet?

– I 28 timer.


Hvorfor har I ventet så længe?

– For at få en god plads, og det vil sige ved G. Det er meget centralt.

Er det noget, I har gjort tidligere?


– Mikkel gjorde det sidste år, men vi to andre er på Roskilde for første gang. Og så er det fedt at kunne sige, at vi har været nogle af de første. Vi skal helt sikkert også komme tidligt næste år.

Hvem skal I se?

– Deadmau5, Iron Maiden, Kings of Leon. Mest navne på Orange.


I er sådan nogle unge fyre, skal I ikke høre nogle unge upcoming navne på de mindre scener?

Kevin: – Vi skal i hvert fald høre Soilwork (svensk melodisk dødsmetal, red.). De har godt nok allerede udgivet en hel del plader, men de er da ikke så store. Og de er virkelig gode.

GAFFA TV filmede også, da portene blev åbnet. Se indslaget nedenfor:


ANNONCE