Nyhed

Songwriter Slam er tilbage

Sangskriverkonkurrencen finder sted næste gang 9. juni i Studenterhuset i København med Trinelise Væring som special guest

Sangskriverkonkurrencen Songwriter Slam er dette forår kommet tilbage efter nogle måneder ude i kulden. I sin tid foregik konkurrencen på månedlig basis i Råhuset på Vesterbro, men nu løber den af stabelen i Studenterhuset i København, og vanen tro er det publikum, der er dommere.

Næste Songwriter Slam finder sted torsdag den 9. juni klokken 20, hvor albumaktuelle Trinelise Væring (billedet) er special guest, og Lars Harboe vanen tro er konferencier.

Songwriter Slam følger samme koncept som Poetry Slam: De deltagende skal dyste, og publikum er dommere. Reglerne er som følger: Cirka otte sangere og sangskrivere spiller efter tur en sang.
Fem tilfældigt udvalgte dommere blandt publikum afgør, hvilke fire der går videre til næste runde. De spiller så hver en sang, og to ender i finalen. Vinderen får et gavekort til 4Sound.


I Aarhus er der for nylig kommet den såkaldte Songwriters Fightnight, der minder om Songwriter Slam, og de to konkurrencer har indledt et samarbejde om at lave "DM i sangskrivning", som bliver afholdt i Odense til september.

De udvalgte dommere fra publikum giver hver sang en karakter på en skala fra 0.0 – 10.0 (som til kunstskøjteløb, gymnastik og lignende), som de holder i vejret, så alle kan se dem. Den højeste og laveste karakter fjernes for at undgå positiv og negativ favorisering, og de resterende lægges sammen.

Hver aften skal indledes med et sæt på en halv time med en etableret sanger og sangskriver. Indtil videre har Songwriter Slam haft besøg af Sylvester Larsen, Mads Mouritz, Paul Banks, Esben Just, Tobias Trier, Xenia Lach-Nielsen, Tue West, Ivan Pedersen og Kenneth Thordal, og næste gang er det altså Trinelise Væring, aktuel med det anmelderroste album "Umanérlig", der står på scenen.


Værten Lars Harboe er sanger, guitarist og sangskriver i diverse orkestre (Lars & UHØRT, Roof On Fire og Fransk Dolkeparti), og har været en aktiv del af sangskrivermiljøet siden 2004. Han er desuden vært og optrædende på "Meltdown in the Round", en tilbagevendende musikalsk event på Lygten Station siden oktober 2010.

Næste aftens otte deltagere er som følger:

Michael Hamilton
http://www.bandbase.dk/MichaelHamilton

Mickey Brown
http://www.mickeybrown.net

Markussen/Raabo
http://www.myspace.com/markussenraabo

Seb Louie
http://myspace.com/seblouie

Jan Hilmar
http://www.janhilmar.dk/

Kasper Bai
http://www.kasperbai.dk/

Sol Pedersen
http://www.reverbnation.com/nattesol

Rasmus Lasthein
http://www.facebook.com/pages/Rasmus-Lasthein/500611010366


 

Læs mere om Songwriter Slam på konkurrencens hjemmeside

 


ANNONCE