Nyhed

With No Arms And Legs klar med debut

Det københavnske musikerkollektiv udgiver debutalbum senere på måneden

Senere i juni udkommer With No Arms And Legs' selvbetitlede debutalbum, som er indspillet i Brorsons Kirke i København. 

With No Arms And Legs udgøres for 3/4 vedkommende af Johan Ask Nielsen, Gertrud Hjelm Kongshøj og Troels Damgaard Holm, der alle har en fortid i det hedengangne band Attrap, hvor også Jonas Haahr Petersen, nu kendt som Hymns From Nineveh, var med. Sidste mand i With No Arms And Legs er Benny Friis Borgå på trommer og percussion.

Da Brorsons Kirke stod tom efter mediestormen omkring de irakere, der opholdt sig i kirken i tre måneder i 2009, flyttede With No Arms And Legs ind i kirken i januar 2010 og udnyttede rummet som studie.


Her indspillede de i alt ti numre, der indeholder masser af guitarstøj, vokalharmonier, synthesizers, distortionbas og klarinet, og som udgør gruppens debutplade. 

"Forventningerne om, at de måske ikke havde nogen arme eller ben, holdt ikke stik – men til gengæld holdt det stik, at With No Arms And Legs spillede så englene sang, og de gamle kirkemure i Brorsons Kirken gyngede i takt", fortæller Per Ramsdal, som er præst i Brorsons Kirke. 

Tre af bandmedlemmerne er forsangere og spiller på diverse instrumenter. Helt præcist ser konstellationen sådan ud:


Johan Ask Nielsen: Vokal, tangenter, guitarer og banjitar.
Troels Damgaard Holm: Vokal, guitar og bas.
Gertrud Hjelm Kongshøj: Vokal, xylofon, klokkespil, klarinet og tangenter
Benny Friis Borgå: Trommer og percussion.

"Vi har ingen regler, ingen restriktioner og ingen fast konstellation. Brorson-pladen er et udtryk for det øjeblik af klang, som opstod, mens vi i rundkreds indspillede sang og grundspor live. Lyden af hele bandet samlet i kirkens syv sekunder lange rumklang. Det er også en plade, der giver et indtryk af en forkælet ungdom, der har indtaget et rum, som ellers var forbeholdt de nødstedte", oplyser Gertrud Hjelm Kongshøj, om indspilningen af pladen. 

Albummet er, ligesom Attraps debut "Happitalism", produceret og mikset af Thomas Thomsen, tidligere kendt fra bandet Pluto. 


Doug Van Sloun, der blandt andet har arbejdet med kunstnere som Bright Eyes, Black Mountain, M. Ward og She & Him, har sørget for mastering. 

Albummet "With No Arms And Legs" udkommer den 20. juni på pladeselskabet It Was Gnarled. Coveret er i øvrigt designet af Weekenavisens faste illustrator Gitte Skov, som nu har lavet sit første cover. Bandet har længe været fans af hendes satiriske stil, så de er meget glade for, at hun har villet lave coveret til deres debutalbum.

ANNONCE