Nyhed

Danske musikere fortolker kunst

Navne som Trentemøller, Turboweekend og Giana Factory deltager i Music Made By Art for Statens Museum For Kunst

Statens Museum For Kunst har allieret sig med syv musikalske navne i projektet Music Made By Art, hvor der er blevet skabt ny musik inspireret af museets hovedværker. Hver måned vil et nyt navn præsentere et nyt musikalsk værk, der vil kunne høres på iPods på museet, mens man betragter kunstværkerne.

Det nye projekt er ifølge en pressemeddelelse sat i værk med "ambitionen om at aktualisere den billedkunstneriske kulturarv". Projektet Music Made By Art hylder inspirationens cyklus og undersøger, hvad der for eksempel sker, når man sætter et klassisk dansk kunstværk til tolkning hos unge danske musikere. Samtidig udspringer projektet af et ønske om at sætte museets samlinger i dialog med andre kunstformer. Hensigten er at kaste nyt lys over kunsten og vise, at den ikke er en historie for sig selv, men at der overalt og på tværs af tid og sted kan etableres sammenfald med de øvrige kunstarter.

Trekløveret Giana Factory indleder i perioden 28. maj til 29. juni med en musikalsk tolkning af Abildgaards billedserie over Ludvig Holbergs samfundssatiriske roman Niels Klims underjordiske Rejse. Om deres deltagelse i projektet udtaler Giana Factory:

"Vi kan godt lide idéen om at lade sig inspirere af kunst til at skabe ny kunst på tværs af kunstformer. Det ligger ikke langt fra den måde, vi normalt arbejder med vores musik. Vi bliver ofte inspireret af billeder, historier og film, og man kan beskrive vores arbejdsproces som en slags collage af lag af fragmenter af historie, stemninger og lyde. Vi har valgt at fortolke Abildgaards billeder over Holbergs satiriske roman, der går i kødet på de politiske forhold i Danmark i slutningen af 1700-tallet. At Abildgaards malerier i forvejen er inspireret af Holbergs tekst, synes vi er interessant. Vi håber at det kan inspirere andre til at lade sig inspirere, samarbejde, sample, dele, videreudvikle og bygge bro imellem kunstformer".

Efter Giana Factory vil Music Made By Art sætte følgende musiknavne i stævne med billedkunsten: Stoffer & Maskinen, Kasper Bjørke, Darkness Falls, Turboweekend, Thulebasen og Trentemøller.

Music Made By Art er blevet til i samarbejde med DSB, og det vil blandt andet udmønte sig i en række koncerter i S-togene i forbindelse med lanceringerne af de nye numre.

ANNONCE