Nyhed

David Gilmour på scenen med Roger Waters

Som lovet dukkede guitaristen op og spillede med på "Comfortably Numb" i London

Sidste år optrådte David Gilmour og Roger Waters sammen til et velgørende arrangement, hvor de spillede Pink Floyd-klassikerne "Wish You Were Here", "Comfortably Numb" og "Another Brick In The Wall (Part 2)" samt "To Know Him Is To Love Him" skrevet af Phil Spector. Sidstnævnte sang fik ad omveje Gilmour til at love, at han ville spille med til en koncert på Waters' kommende turné, og det løfte blev holdt i London i går torsdag 12. maj.

I forbindelse med forberedelserne til det velgørende arrangement havde Gilmour nemlig sendt en demo til Waters, hvor han sang og spillede "To Know Him Is To Love Him". Men fordi Waters var bange for, at han ville ødelægge sangen, fordi hans vokal ikke kunne leve op til Gilmours vokal, sagde han, at han ikke ville synge den. Det fik Gilmour til at drille sin gamle kollega og presse på, indtil han sendte en mail, hvor der stod: "Hvis du synger "To Know Him Is To Love Him" til The Hoping Foundation-showet, så kommer jeg og spiller "C. Numb" til et af dine Wall-shows".

Det løfte blev holdt, da Roger Waters satte sin kæmpeproduktion op i Londons O2 Arena 12. maj. Ifølge NME kom Gilmour på scenen til "Comfortably Numb" uden introduktion, og som man kan se på YouTube stod han oven på muren og spillede sin karakteristiske solo.

Genforeningen af de to Pink Floyd-musikere kommer kun få dage efter, at bandet har annonceret, at de til september vil genudgive hele deres bagkatalog og vil naturligvis sætte gang i flere rygter om en gendannelse af bandet. En eventuel gendannelse vil dog ikke kunne inkludere Richard Wright, der døde i 2008, hvilket gjorde koncerten til Live 8 i 2005 til sidste mulighed for at opleve det klassiske post-Syd Barrett line-up.

Se Waters og Gilmour på YouTube:

ANNONCE