Nyhed

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros til Vega

Det spraglede orkester giver til august koncert i Lille Vega, når de besøger Danmark for første gang

Den amerikanske gruppe Edward Sharpe & The Magnetic Zeros debuterede i 2009 med albummet "Up From Below", der blandt andet indeholdt den vanvittigt fængende single "Home". Bandet har netop afsluttet den succesfulde turné The Railroad Revival Tour, hvor de sammen med Mumford & Sons spillede koncerter i fem stater og transporterede sig fra sted til sted i et gammelt tog, og nu er de ved at være klar til deres første danske koncert.

Frontmand Alex Ebert har en fortid i gruppen Ima Robot sammen med danske Filip Nikolic fra Ludox, men i 2005 dannede han Edward Sharpe & The Magnetic Zeros som et sideprojekt inspireret af en bog, han var gået i gang med at skrive. Ebert samlede en masse musikere omkring sig, og resultatet blev debutpladen "Up From Below" fra 2009. I GAFFAs anmeldelse sammenlignede Kristian Bach Petersen gruppen med The Polyphonic Spree, Arcade Fire og såmænd også Johnny Cash i en firestjernet anmeldelse:

"Det vil sige masser af instrumenter og medlemmer, en gravrøst skåret til country og så en vis grad af kult-stemning. Finest er det på duetten Home, som er Johnny og June Cash og She & Him værdig, både når det kommer til samspil, stemning og melodi".

Bandet er til deres koncerter blevet rost for en smittende glæde og energi, der skinner ud fra den 10 mand store konstellation. Bandet spiller på et væld af instrumenter heriblandt trompet, harmonika, ukulele og banjo, og deres fantastiske energi kunne blandt andet ses, da de optrådte med "Home" hos David Letterman.

Edward Sharpe & The Magnetic Zero går på scenen i Lille Vega den 13. august, og forsalget starter fredag den 6. maj via Vegas hjemmeside, Billetlugen.dk og Fonabutikker landet over.

ANNONCE