Nyhed

Emergenza klar til finalen

Vinderen af vestfinalen er fundet, og i denne weekend skal der findes en østvinder samt en kandidat til den nordiske finale

Lørdag 21. maj skal fjorten bands dyste om pladsen i den nordiske finale i Stockholm, hvor vinderen får en tur til den internationale finale i Tyskland til august. Men inden da skal der spilles en masse koncerter samt findes en østvinder i Store Vega.

Emergenza er landets største musikfestival for upcoming bands, der i de senere år har ændret konceptet lidt, så der nu udpeges en vinder i øst og en vinder i vest til to semifinaler. Den første af de to blev afviklet på Train i Aarhus lørdag 14. maj, og her løb bandet Epic Saturday med sejren.

Nu er turen kommet til østfinalen, hvor tretten bands skal dyste om sejren, der betyder at det enten bliver dem eller Epic Saturday, der skal repræsentere Danmark til den nordiske finale i Stockholm fjorten dage senere. Her vælges to ud af tre bands til den internationale finale på Taubertal Festival i Tyskland til august.


Det er en branchejury bestående af Nicolaj Bundesen fra ArtPeople, John Fogde fra GAFFA, Jesper Ø. Jensen fra Start!Festivalen samt Lukas Pizon fra Sony Publishing i Tyskland, der skal afgøre hvilket band, der kan kalde sig vinder af Emergenza Festival Denmark 2011, og som efterfølgende skal forsvare de danske farver i den nordiske finale.

Tidligere vindere inkluderer Rock Hard Power Spray, der vandt den internationale finale i 2005, hvorefter de efter blot et par uger skrev kontrakt med Universal. Derudover har de senere års vindere klaret sig fint, hvor Waldo & Marsha tog en andenplads i den internationale finale, mens Tako Lako har spillet så mange jobs i England, at det er lykkedes dem at få en plads på programmet til den kommende Glastonbury Festival.

Årets danske Emergenza-finale afvikles lørdag 21. maj i Store Vega, og billetter kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE