Nyhed

Lee Ritenour og Dave Gruisin besøger Amager

De to jazzikoner tager henholdsvis guitar og piano med til Amager Bio til august

Det er to af de helt store kanoner, der til august vil kunne opleves sammen, når Lee Ritenour og Dave Gruisin til august optræder sammen i Amager Bio. De to musikere har arbejdet sammen med jævne mellemrum siden starten af 80erne, og senest er det resulteret i albummet "Amparo" fra 2008.

Guitaristen Lee Ritenour har på omkring 35 år indspillet mere end 40 albums i eget navn, sideløbende med at han har fungeret som sessionsguitarist for navne så forskellige som Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, B.B. King, Pink Floyd og Simon & Garfunkel. En stribe af disse udgivelser er blevet til i samarbejde med pianisten Dave Grusin, der også er kendt for sine soundtracks til film som "Fagre Voksne Verden", "Tre Døgn For Condor" og "Milagro", som han i 1988 modtog en Oscar for.

Når de to musikere til august sætter kurs mod Danmark bliver det i selskab med bassisten Melvin Davis (Steve Lukather, Buddy Miles) og trommeslager Sonny Emory (Stanley Clarke, Steely Dan). Kvartetten kan opleves i Amager Bio 9. august, og billetsalget til koncerten går i gang mandag den 9. maj kl. 10.00 via Billetnet.

ANNONCE