Nyhed

NorthSide Festival samarbejder med byens kreative

Den aarhusianske festival lancerer en række nye tiltag i samarbejde med kreative virksomheder og studiemiljøet

Anden udgave af Northside Festival byder på navne som The Streets, Band Of Horses, Interpol og mange andre, men derudover præsenterer festivalen nu også en række tiltag, der skal gøre festivalen både miljøvenlig og anderledes. Disse nye tiltag er blevet udviklet i samarbejde med lokale kræfter fra både erhvervslivet og studiemiljøet.

Folkene bag Northside inviterede i marts i samarbejde med det aarhusianske bæredygtighedsbureau WorldPerfect cirka 60 personer fra forskellige studiemiljøer, kreative brancher, partnervirksomheder og artister til en idé-workshop om brugerinvolvering, innovation og bæredygtighed på NorthSide Festival. De mange idéer, der kom på bordet denne dag, er nu blevet samlet sammen og skal bruges til at få realiseret festivalens værdier om brugerinvolvering, innovation og bæredygtighed.

Derfor har har Aarhus Sustainablity Network sat gang i initiativet couchsurfing, hvor aarhusianere kan stille sovepladser til rådighed for festivalgæster fra hele landet. Mejlgade For Mangfoldighed har sammen med musikeren Peter Sommer taget ejerskab for idéen om at indrette Brabrandstien til en NorthSide-camino, der skal emme af aktiviteter og oplevelser – på den måde sker der noget for festivalgæsterne allerede inde fra bymidten og hele vejen ud til festivalpladsen.

Affald skal forvandles til en ressource. Noget kan genbruges til nye ting, og noget kan give næring til jorden. Hemmeligheden er at designe og sortere klogt, og til at hjælpe med det har festivalen valgt WorldPerfect. Og endelig har Aarhus Cykelby og NorthSide Festival indgået samarbejde omkring udvikling af cykelgarderobe ved festivalpladsen, der indebærer gode rammer og service for de cyklende gæster. Der arbejdes på at kræse for cykelgæster ved at smøre de cykler, der måtte trænge til det.
 
På festivalens hjemmeside kan man se et udpluk af de idéer, der arbejdes på i år. Her kan besøgende stemme på deres yndlingsidé, skrive kommentarer eller maile til den ansvarlige projektleder, hvis man vil engageres i en konkret idé. Om de nye tiltag udtaler festivalens procesansvarlige, Chris Kroer Jensen:

"Vi opfordrer vores gæster til at engagere sig aktivt i udviklingen af NorthSide Festival. Dette gør vi blandt andet på Facebook, hvor vi har over 10.000 fans. Vi tror på, at vi kan skabe den bedste festival i fællesskab med vores gæster".

Northside Festival afvikles i Ådalen ved Århus i dagene 11.-12. juni til Northside Festival, og billetter til festivalen kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE