Nyhed

Oplev Adam Tensta på KB18

Den svenske rapper giver koncert i Kødbyen til juni

Adam Tensta spillede første gang live i Danmark på Cosmopol til Roskilde Festival 2009. Dengang var rapperen aktuel med debutalbummet "It's A Tensta Thing", der året inden havde skaffet ham en svensk grammis for bedste dance/hip hop/soul album. Siden er kommet albummet "Scared Of The Dark", og til juni kan man igen opleve ham på dansk grund, når han gæster KB18.

Da albummet udkom i hjemlandet Sverige kaldte svensk GAFFA udgivelsen for "det vigtigste, og måske bedste, svenske album, der vil blive udgivet i 2011". En modig udtalelse i april måned, hvor rapperen prydede en GAFFA-forside, der skulle vise sig ganske kontroversiel.

Tensta havde nemlig valgt at iklæde sig den svenske nationaldragt som en reaktion på, at Jimmie Åkesson fra det svenske parti Sverigedemokraterna havde ført sin valgkamp i samme dragt. Rapperens hudfarve kombineret med den gamle nationaldragt forargede i broderlandet, hvilket resulterede i at Tensta måtte gennem en del interviews for at forklare sit syn på, hvad det ville sige at være svensker.

Herhjemme handler det dog mere om musikken, og Tenstas sammenblanding af den svenske og internationale urbane scene kan lige nu høres med jævne mellemrum i singlen "Scared Of The Dark", der er i rotation på P3. Nummeret er skrevet og produceret i samarbejde med Jeff Bhasker, som tidligere har arbejdet på Kanye Wests album "808s & Heartbreak".

Du kan opleve Adam Tensta 11. juni på spillestedet KB18.

ANNONCE