Nyhed

Roskilde tilføjer fire navne

Genrene funk, rap, dub og electronica er alle repræsenteret i festivalens seneste tilføjelser

Der kommer fortsat nye navne til Roskilde-plakaten, og de fire seneste er hentet i henholdsvis USA, England og Makedonien. Det drejer sig som Dãm Funk & Master Blazter, Nicolas Jaar (billedet), Prince Fatty Soundsystem og Shutka Roma Rap, der alle vil kunne opleves på festivalen til sommer.

De fire navne beskrives på følgende vis af festivalen:

Dãm Funk & Master Blazter (US) er en californisk boogie-funk-ambassadør. Som en ung Prince lever og ånder Dãm Funk for at holde 80'ernes velkendte funk-genrer i live, samtidig med at han fører dem alle ind i en musikalsk tidsånd, hvor det hele får en hel del mere kant. Dãm Funk medbringer sangeren Master Blazter til Roskilde.

Nicolas Jaar (US) er blevet kaldt elektronisk musiks store amerikanske håb. Hans musikalske spændingsfelt er på én gang fokuseret på rytme og repetition. Jaar dribler ind og ud mellem electro-pop, afrojazz, lydkollager, hiphop og adskillige andre stilarter – alt bundet sammen af hans unikke, melankolske vokal.

Prince Fatty Soundsystem feat. Little Roy and Horseman (UK) er med egne ord skabt til at "dub'e dine fødder og stimulere din hjerne". Selvom Prince Fatty Soundsystem kun var tænkt som en musikalsk annonce for et tøjmærke, blev det så stor en succes på de britiske radiostationer, at bagmanden Pelanconi valgte at fortsætte festen. Glæd dig til at vugge med til disse lyde af dub og reggae.

Shutka Roma Rap (MKD) er et vaskeægte roma-rap-kollektiv. Med Shutka Roma Rap har det politisk udskældte folkefærd fået en stærk og kompromisløs musikalsk stemme, der tør hælde benzin på det politiske bål og tale for en generation af unge romaer, der vil gøre op med racismen. Vi præsenterer stolt et rap-navn, der både har noget på hjerte – og noget på spil.


Alle fire navne kan opleves på årets Roskilde Festival, der afvikles i dagene 30. juni til 3. juli. Billetter kan købes via GAFFA Live

ANNONCE