Nyhed

The Irrepressibles laver teatermusik

Det britiske orkester har lavet musik til Hotel Pro Forma-forestillingen War Sum Up

Teaterkompagniet Hotel Pro Forma har tidligere samarbejdet med The Knife omkring forestillingen "I Morgen Om Et År", og nu er det artrock-bandet The Irrepressibles, der er blevet involveret i en ny forestilling med titlen "War Sum Up".

Forestillingen er ifølge en pressemeddelelse skabt med inspiration i den japanske Manga-verden og fortæller den eviggyldige historie om krig. Forestillingen produceres i samarbejde med Letlands Nationalopera og har derfor verdenspremiere i Riga 2. september 2011 på operaen i Riga med efterfølgende turné til Den Norske Opera i Oslo. Forestillingen spiller derefter i Danmark på Odense Teater, Musikhuset Aarhus og Det Kongelige Teater i oktober og november 2011.

Forestillingen har nyskreven musik af britiske The Irrepressibles og lettiske Santa Ratniece og blander flere musikalske udtryk og stilarter, blandt andet kammerpop, elektronica, sfærisk korsang og japansk folkemusik. De teatralske briter gæstede tidligere på måneden Musikhus Aarhus, hvor de blandt andet spillede materiale fra deres debutalbum "Mirror Mirror".


"War Sum Up" har tre skæbner som omdrejningspunkt: Krigeren, der dræbes på slagmarken og bliver til et genfærd. Spionen, der tages til fange i krigen og må transformere sig til fantasy-genrens superhelt for at blive befriet. Soldaten, der lider af Post Traumatic Stress Disorder og vender tilbage til krigen, hvor han dræbes i en eksplosion. Han bliver til et krigsmonument. Alle tre historier lever og ånder i dag. Alle tre karakterer må fortælle deres skæbnehistorie for at finde sjælefred. Det hele sker med krigens tegning som ramme.

Forestillingen kan opleves på følgende datoer:

2. - 3. september 2011 Verdenspremiere, Letlands Nationalopera, Riga


8. - 9. september 2011 Norsk premiere, Ultima Contemporary Music Festival, Operaen, Oslo

14. - 15. oktober 2011  Arena Festival, Letlands Nationalopera, Riga

24. - 25. oktober 2011 Danmarkspremiere, Odense Teater


27. - 28. oktober 2011 Musikhuset Aarhus

11. - 12. november 2011 Det Kongelige Teater, København

5. - 6. juni 2012 Riga Opera Festival, Letlands Nationalopera, Riga


ANNONCE