Nyhed

Yann Tiersen giver ekstrakoncert

Den franske multiinstrumentalist spiller endnu en dansk koncert denne måned

Der er allerede udsolgt til koncerten med fransk Yann Tiersen søndag 29. maj på Rust, men det er lykkedes arrangørerne at få manden bag soundtracket til "Amélie" til at blive hængende og give en ekstrakoncert dagen efter.

Da Tiersen i 2009 gæstede Spot Festival, var det hans første skandinaviske koncert nogensinde, men noget kunne tyde på, at han siden da har fået opbygget sig en solid fanbase. Der er da også en særdeles fint fundament at bygge videre på, at komponisten ikke bare har lavet musik til "Amélie", men også "Good Bye Lenin!" samt indspillet album i eget navn, hvor han har fået hjælp af navne som Lisa Germano, Neil Hannon (The Divine Comedy), Stuart Staples (Tindersticks), Jane Birkin og Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins.

Når Tiersen går på scenen, bliver der ikke sparet på noget, for franskmanden sætter en bred vifte af instrumenter som klaver, violin, harmonika, xylofon og melodica i spil. Kompositionerne er minimalistiske og ofte med et strejf af europæisk klassisk musik og fransk folkemusik, hvilket senest har kunnet høres på albummet "Dust Lane" fra 2010.

Yann Tiersen kan opleves på Rust 30. maj, og billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE