Nyhed

Jacob Kirkegaard giver koncert i Herlev

Ambient- og lydkunst-musikeren Jacob Kirkegaard giver koncert på spillestedet Klauzdal i Herlev sammen med tre andre navne inden for genren

På lørdag kan man opleve den danske lydkunstner Jacob Kirkegaards (billedet) hovedværk "Labyrinthis" samt tre andre navne inden for den elektroniske musik og lydkunsten. Bag koncerten, der foregår på spillestedet Klauzdal i Herlev nord for København, står podcast-programmet Ultra FM.

Kirkegaard, der til daglig er bosat i Berlin, har baseret "Labyrinthis" på lyde indfanget fra det menneskelige øres indre. Værket, der bl.a. modtog Statens Kunstfonds tonekunst-pris, bliver fremført i interaktion mellem publikum og kunstneren selv i et mørklagt koncert-centrum, bestående af fire højttalere. 

Koncerten er firdobbelt, hvilket indebærer tre andre optrædener på plakaten. Disse tæller bl.a. de to danske navne Small Things On Sundays og Vectral, der optræder med såvel elektronisk musik, som visuals og video-installationer. 


Desuden optræder hollandske Ezdanitoff, der består af frontmand og lydkunstner Frans de Waard og Woyter Jaspers. Duoen fremfører aftenens andet store værk "Bandwidth", der henter inspiration fra den amerikanske lydpioner John Cage og hans værk "Imaginary landscape IV", som baserede sig på tilfældighedernes harmoni mellem kunstner og publikum. "Bandwidth" fremføres i samspil med digital videokunst, der bevæger sig i takt med musikken gennem det 40 minutter lange værk.

Koncerten finder sted lørdag den 5. marts kl. 21.00 på Klauzdal – køb billetter via billetlugen.dk

ANNONCE