Nyhed

John Mellencamp til Vega

Den amerikanske sangskriver har offentliggjort en Europaturné, der starter i København til juni

Det er 19 år siden John Mellencamp sidst har haft guitaren med til Europa, men det bliver der lavet om på til sommer, hvor den amerikanske sangskriver tager på en turné, der starter med en koncert i Vega 24. juni.

Annonceringen af turnéen kommer via Mellencamps egen webside, hvor man kan læse, at hans No Better Than This Tour ud over materiale fra albummet fra sidste år med samme navn også vil byde på materiale fra hele den mere end 35 år lange karriere.

Mellencamp debuterede i 1976 under navnet John Cougar med albummet "Chestnut Street Incident". Det store gennembrud kom dog først i 1982 med "American Fool", der blandt andet genererede hittet "Jack & Diane". Efterfølgende skiftede han navn til John Cougar Mellencamp og udsendte en stribe millionsælgende udgivelser inklusive "Uh-Huh" og "Scarecrow".

I denne periode markerede Mellencamp sig også som politisk aktivist, og han var blandt andet særdeles kritisk overfor præsident Ronald Reagan. Han var sammen med Neil Young og Willie Nelson i 1985 også grundlægger af støttekoncerten Farm Aid, der fortsat årligt gælder økonomisk pressede amerikanske landmænd.

I 2008 kunne Billy Joel indlemme Mellencamp i Rock And Roll Hall Of Fame, og nu er det tid til at vende tilbage til Europa med et koncertformat, der inkluderer tre afdelinger. Her vil man kunne opleve Mellencamp akustisk, sammen med fuldt band og foran en lille gruppe musikere, hvor der trækkes på sangskriverens rockabilly og country-rødder.

John Mellencamp kan opleves i Vega 24. juni, men der er endnu ingen information om en dato for billetsalg.

ANNONCE